Jeličić: Molim Zebeca da za dobrobit SHNL-a prestane suditi

Foto: : Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL, Screenshot: MaxSport

MARIO ZEBEC (42) će ostati upamćen kao glavni akter utakmice Slaven Belupa i Rijeke u 9. kolu SuperSport HNL-a koja je završila 0:0. Hrvatski sudac je u 35. minuti donio odluku nakon koje je cijeli stadion Ivan Kušek-Apaš ustao na noge.

Naime, stoper Slavena Dominik Kovačić je zabio gol glavom nakon kornera, ali Zebec je to poništio jer je dosudio prekršaj prije nego što je lopta ušla u mrežu. Poludio je na klupi trener Slavena Mario Kovačević nakon ove odluke, kao i njegovi igrači i navijači.

Neobjašnjiva odluka

Svi su izgubili živce jer se odmah, a onda i u ponovljenoj snimci jasno vidjelo ne da nije bilo prekršaja već da nije bilo ni ozbiljnog kontakta između igrača u toj akciji. Potpuno je nejasno što je Zebec vidio kada je dosudio prekršaj, ali njegova odluka vrlo brzo je postala predmet sprdnje u hrvatskoj nogometnoj javnosti. Sad ju je komentirao i Joško Jeličić, stručni komentator MaxSporta.

"Mario Zebec ima 42 godine, može suditi još tri godine, ali ja ga za dobrobit hrvatskog nogometa molim da prestane suditi. Čestitam Kovačeviću što je bio pristojan, ja bih dobio takvu kaznu da do četvrtog mjeseca ne bih mogao sjesti na klupu", rekao je Jeličić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.