Jeličić o Jadranskom derbiju: Sad vidite zašto smo europska kanta za napucavanje

Foto: Goran Kovacic/Emica Elvedji/PIXSELL

RIJEKA i Hajduk odigrali su na Rujevici Jadranski derbi bez golova u nedjelju navečer. Bila je to zatvorena utakmica s malo šansi i svega onog lijepog što nogomet može ponuditi. Podjela bodova za Rijeku je značila ostanak na prvom mjestu s jednakim brojem bodova kao i Hajduk - 18. Dinamo se vodećem dvojcu približio na dva boda zaostatka. Utakmicu je komentirao Joško Jeličić.

Utakmica bez puno kvalitete

"Gospoda su uvjerena da su osvojila po bod. Vrijeme će pokazati jesu li izgubili dva. Mislim da su svi tjedan dana trenirali bez lopte. Kao gledatelja me razočaralo jer je igra bila siromašna, bez klase. Svi koji su platili ulaznice su bacili novac u vjetar i ja koji sam gledao sam bezveze potrošio dva sata.

Najveći rizik koji su pustili treneri su prekidi, da uđe neki krumpir i onda bi trener koji bi izgubio bio kritiziran s punim pravom. Rijeka nije nijednom napravila pritisak na zadnju liniju Hajduka. Nakon ove utakmice jasno je zašto smo europska kanta za napucavanje. Ako gledamo iz perspektive ove utakmice, svaki plasman Hrvatske na veliko natjecanje je fenomenalan uspjeh.

Jedino je fascinantno kako Raketa kontrolira tempo utakmice. A ide kao dizel. Nikad nije imao ni brzinu ni duel-igru. Ali njegova nogometna inteligencija je nevjerojatna. On je uvijek slobodan iako protivnici znaju da je on najvažniji igrač", rekao je Jeličić u analizi MaxSport televizije.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.