Jeličić o poslu stručnog komentatora i odlasku s HRT-a tijekom Eura: Bit ću iskren

Screenshot: HRT

JOŠKO JELIČIĆ bio je gost talk-showa Tako dobro, koji na Radio Nacionalu vodi Ljudevit Grgurić-Grga. Uz presjek karijere i prisjećanje na važne klubove i trenutke u njoj, Jeličić se osvrnuo i na posao sportskog analitičara koji je obavljao na HRT-u za vrijeme Europskog prvenstva.

Istaknuvši da se uspjesi hrvatskih sportaša moraju vrednovati i da bismo svi morali osjećati tu istu emociju u tim trenucima, govoreći o kombinaciji sportske analize i zabave, sebe je opisao kao "autentičnog" i rekao da živi za uspjehe hrvatskih natjecatelja.

"Znam koliko vrijedim u ovom poslu"

"Nemam rukavica i bit ću iskren. Znam koliko vrijedim u ovom poslu i znam što znači u ovom poslu biti takav. Ali mi smo tržište kakvo jesmo i ja to nikada ne mogu materijalizirati. Ne radim to zbog materijalnog, nego imam nematerijalno dobro, a to je povratna informacija od ljudi", rekao je, a onda naglasio da su njegovi sarkastični komentari ono što on jest.

"Takav sam. Uzmi me ili ostavi. Ja nemam problema s onima koji me uzmu ili ostave. Ali da me stigmatiziraš ili definiraš kao da sam šovinist, rasist ili nešto, to neću dozvoliti. Ja mogu biti sve, ali to nemam. Niti odgajam svoju djecu tako, niti sam ja takav. Najmanji problem je nekog hračnut jer imaš tipkovnicu ispred sebe, ali ja mirno spavam. Volim svakog čovjeka, volim ljude", rekao je.

Kontroverzne izjave

U ovom dijelu Jeličić se referirao na događanja nakon jedne od HRT-ovih emisija u kojoj je svojim izjavama izazvao kontroverze. Govoreći o reprezentaciji Srbije, ovako se referirao na tabloidne tračeve da je u toj momčadi na SP-u prije dvije godine izbio skandal i posljedično rezultatski krah jer su pojedini srpski reprezentativci spavali sa suprugama suigrača:

"Što se tiče Srba, i to u smislu ega i njihovih unutrašnjih problema, meni je drago što su oni na turniru jer neće biti dosadno. Pogotovo ako u prvoj utakmici, što je očekivano, izgube. Nadam se da se neće raspasti, onda će biti puno materijala, već dugo nismo vidjeli tko je s kim, tko koga i tako."

Komentirajući da Hrvatskoj nedostaje brzine u odnosu na konkurente, objasnio je to time da Hrvatska nije imala afričke kolonije, pa zato ne može otamo crpiti igrače s navedenim karakteristikama te poentirao sarkastičnim prijedlogom.

"Stalno čitam analize i umoran sam od njih. Nemamo brzinu, dubinu ni izolacijske igrače. Nemamo jer nam je takva genetika, a nismo bili ni kolonijalna sila. Tko je brz u Španjolskoj? Lamine Yamal i Nico Williams. Francusku neću ni spominjati. A Jeremy Doku u Belgiji? Hoćemo slati djecu u Afriku, umjesto u Irsku?"

Jeličić je ovako predvidio da će Hrvati zbog miješanja sa sve brojnijim migrantima iz Azije izgubiti na visini: "S obzirom na podatke Hrvatske udruge poslodavaca, projekcija je da će za dvije godine kod nas biti 400.000 Nepalaca, ovih, onih... Ne da nećemo dobiti na brzini, nego ćemo izgubiti na skok-igri."

"Emotivno sam se ispraznio"

Tijekom gostovanja u radijskoj emisiji objasnio je zašto je prije kraja Europskog prvenstva napustio poziciju sportskog analitičara i stručnog komentatora na HRT-u.

"Zato što sam se emotivno ispraznio i zato što se u toj emisiji više nisam osjećao dobro. Mi smo tim od sedam ljudi i moramo imati dobru kemiju, dobru energiju. Ona je uvijek generirana dobrim rezultatom hrvatske reprezentacije i to je logično. Ali i bez toga treba, za moj ukus... Ja volim više energije, više emocije, više zdrave zajebancije", rekao je i dodao:

"Nogomet je zabava. Ne želim da to bude taktički laboratorij, emisija Otvoreno ili katedra na emisiji HNS-a. Ja nisam za to. To sam što jesam. Kad vidim strane forme emisija i ljude koji su sto puta veći nogometaši i kvalitetniji od mene... Koja je to emocija, koja je to energija, koja je to opuštenost i razina podbadanja. Ja živim za to da mi netko ponudi takvu formu."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.