Ješe iznenađen odlukom Bjelice: Možda želi napasti

Foto: Matija Habljak/PIXSELL, Screenshot: HRT

DINAMO je na gostovanju pobijedio RB Salzburg 0:2 u trećem kolu Lige prvaka. Strijelci Dinama bili su Sandro Kulenović u 49. i Bruno Petković u 84. minuti, a austrijski viceprvak je od 66. minute imao igrača manje jer je direktan crveni karton dobio golman Alexander Schlager.

Trenera Dinama Nenada Bjelice nije bio na klupi zbog crvenog kartona zarađenog protiv Monaca, pa je momčad vodio njegov pomoćnik Danijel Jumić. Naravno, Bjelica je unatoč tome slagao početni sastav zagrebačkog kluba te se odlučio na ovih 11: Ivan Nevistić - Kevin Theophile-Catherine, Maxime Bernauer, Raul Torrente - Stefan Ristovski, Petar Sučić, Arijan Ademi, Josip Mišić, Takuya Ogiwara - Martin Baturina - Sandro Kulenović.

Ješe iznenađen što Ogiwara kreće ispred Pierre-Gabriela

S obzirom na to da Bruno Petković ima problema s ozljedom, nije bio ni očekivan od prve minute. Stoga je najveće iznenađenje bilo štoje  na lijevoj strani krenuo Ogiwara, a ne Francuz Ronaël Pierre-Gabriel. Ta Bjeličina odluka iznenadila je i stručnog komentatora HRT-a Vedrana Ješu (43).

"Mi koji pratimo Dinamo znamo da Ogiwara nije igrao lijevo krilo, vjerujem da će ga spustiti dolje. Sastav je manje-više očekivan, Ogiwara je za mene iznenađenje, ne znam što je s Pierre-Gabrielom, za mene je od defenzivno bolji. Možda Bjelica želi napasti, dobiti brzinu i probojnost. Ne znam je li Ogiwara igrao išta drugo u životu osim lijevog bočnog, to mu je prirodna pozicija.

Trojka u sredini veznog reda je standardna. Bjelica vjeruje Ademiju, on se polako diže, može puno donijeti svojim iskustvom. Sučić je u fenomenalnoj formi. Volio bih da se Mišić podigne u formi, no on je stabilna karika u momčadi", rekao je Ješe, koji je kao branič igrao u Dinamu, Zagrebu, zaprešićkom Interu, Širokom Brijegu i Olimpiku u BiH, u Zadru i Primorcu iz Biograda...

Ogiwara je ove sezone odigrao 444 minute, a Pierre-Gabriel 988

Ogiwara je 24-godišnji japanski lijevi bočni branič koji je u siječnju 2024. stigao u Dinamo na posudbu, koja traje do siječnja iduće godine. Ove sezone upisao je osam nastupa (444 minute) i jedan pogodak.

Pierre-Gabriel je dvije godine stariji te inače igra na desnom boku, ali je u 12 ovosezonskih utakmica (988 minuta) uglavnom igrao kao lijevi krilni igrač, tzv. wing-back. Također je zabio jedan gol.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.