Jokić je prvi, a Dončić četvrti. LeBron više nije među 10 najboljih NBA igrača

Foto: Profimedia

UOČI početka nove NBA sezone, od kojeg nas dijeli još nešto više od mjesec dana, američki je CBS Sports objavio svoju tradicionalnu rang-listu najboljih košarkaša najjače lige svijeta. Prvi put na njenom se vrhu našao Nikola Jokić, nakon što je odveo Denver Nuggetse do naslova prvaka, Luka Dončić je četvrti, a na listi se našao samo jedan Hrvat, i to jedva.

Radi se o Bojanu Bogdanoviću, kojeg je TV kuća svrstala na 95. poziciju nakon statistički najbolje sezone karijere u kojoj je za Detroit prosječno postizao 21.6 poena uz poboljšanu učinkovitost u odnosu na prethodne sezone. Zato ga je CBS ovaj put uvrstio na svoju listu, na kojoj ga lani nije bilo.
Na ESPN-ovim listama Bogdanović je bolje kotirao i svojedobno čak bio blizu prvih 50, a proteklih su godina na njima mjesto nalazili i Dario Šarić i Ivica Zubac.

LeBron ispao iz Top 10

Na samom vrhu ovogodišnjeg popisa ispod Jokića je Giannis Antetokounmpo, koji je lani bio rangiran kao prvi, a iza njega je Stephen Curry. Top 5, nakon Luke Dončića, upotpunjuje Kevin Durant. LeBron James je uoči svoje 21. sezone, prvi put od samih početaka profesionalne karijere, ispao iz top 10 i rangiran je na 12. mjesto.

Nakon Jokića, Giannisa i Dončića najbolje rangirani Europljanin je Litvanac Domantas Sabonis na 34. mjestu, a među 50 su se još ugurali Finac Lauri Markkanen, Nijemac Franz Wagner i Latvijac Kristaps Porzingis. MVP nedavnog Svjetskog prvenstva Dennis Schröder nije upao među 100, ali tu je prvi izbor drafta Victor Wembanyama, koji je na 58. mjestu bez ijedne odigrane sekunde u NBA ligi.

CBS-ova lista

1. Nikola Jokić (Denver)

2. Giannis Antetokounmpo (Milwaukee)
3. Stephen Curry (Golden State)
4. Luka Dončić (Dallas)
5. Kevin Durant (Phoenix)
6. Joel Embiid (Philadelphia)
7. Jayson Tatum (Boston)
8. Devin Booker (Phoenix)
9. Jimmy Butler (Miami)
10. Damian Lillard (Portland)
11. Shai Gilgeous-Alexander (Oklahoma City)
12. LeBron James (LA Lakers)
...

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.