Jokić počastio suigrače iz reprezentacije. Potrošio je preko 350 tisuća dolara

Foto: EPA

SRPSKI košarkaši osvojili su broncu na Olimpijskim igrama u Parizu. Ekipa Svetislava Karija Pešića odradila je sjajan turnir, u polufinalu zamalo izbacila Ameriku, a u utakmici za broncu je svladala aktualne svjetske prvake Nijemce i tako im uzvratila za poraz u finalu Svjetskog prvenstva.

Uz sjajnog kapetana Bogdana Bogdanovića, Srbe je predvodio najbolji igrač današnjice, trostruki MVP NBA lige Nikola Jokić. Centar iz Sombora je u utakmici za broncu ubilježio triple-double i bio je jedna od glavnih zvijezda spektakularnog dočeka u Beogradu.

Svakom je kupio Rolex

Nakon turnira, Jokić je odlučio počastiti suigrače s kojima je došao do medalje. Svakom je poklonio skupocjeni Rolex koji košta oko 32.500 dolara. Kako je za Srbiju pored Jokića igralo još 11 igrača, ukupno je potrošio 357.500 dolara.

Bronca iz Pariza je čak 13. medalja s velikih natjecanja za srpsku reprezentaciju, koja je tako potvrdila status košarkaške velesile. Srbija je nakon raspada Jugoslavije osvojila tri europska zlata, dva srebra i jednu broncu te po dva svjetska zlata i srebra, a na olimpijskim turnirima je prije Pariza osvojila srebra u Riju i Atlanti. Kao dio reprezentacije SFRJ srpski košarkaši su osvojili pet europskih, tri svjetska i jedno olimpijsko zlato, 1980. u Moskvi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.