Jokića pitali o povratku u reprezentaciju Srbije. Evo što je odgovorio

KOŠARKAŠI Denver Nuggetsa poraženi su na svom parketu u sedmoj utakmici konferencijskog polufinala Zapadne konferencije NBA lige od Minnesota Timberwolvesa. Konačnih 98:90 za gostujuću momčad znači i da su se Nikola Jokić i prošlosezonski prvaci oprostili od doigravanja.

Minnesota je na poluvremenu bila u zaostatku od 15 poena, u trećoj četvrtini u zaostatku od 20 koševa, a početkom četvrte preuzela je vodstvo koje do kraja susreta nije ispuštala. Do noćas ni jedna momčad u povijesti NBA lige u sedmoj utakmici serije nije nadoknadila -15 s poluvremena.

Jokić: Morate biti savršeni da biste osvojili naslov prvaka

Jokić je ponovno bio sjajan, ali to nije bilo dovoljno. Aktualni i trostruki MVP lige ubacio je 34 poena te uz to imao 19 skokova i sedam asistencija. Jamal Murray ubacio je 35. Ni jedan drugi igrač prošlosezonskih prvaka nije dodao više od sedam poena. Jokić je na press-konferenciji pokušao objasniti što se dogodilo u drugom poluvremenu da je njegova momčad uspjela ispustiti prednost od 20 razlike:

"Pogađali su, imali su puno ofenzivnih skokova, a mi smo promašili puno otvorenih šuteva. No, događa se da ponekad promašiš, a mi smo danas promašili puno. Nije samo do nas, i oni su odigrali dobru obranu, zato i imaju najbolju obranu u NBA-u. Teško je obraniti naslov jer su druge ekipe gladnije, bolje nego prošle sezone, i svatko vjerojatno želi pobijediti."

Upitan je koliko je njemu i suigračima teško pao poraz i što moraju napraviti da bi se sljedeće sezone vratili na pobjedničke staze, a on je odgovorio: "Imali smo sedam utakmica i, ako su nas dobili, onda su bolji i trebamo im čestitati. Imali smo svoje prilike, ali jednostavno su bolji. Pokušat ćemo biti bolji, na individualnim razinama i kao momčad, i u trenerskom smislu. Puno je talenata u ligi i jednostavno morate biti savršeni da biste osvojili naslov."

Jokić: Ne znam hoću li se vratiti u reprezentaciju Srbije

Komentirao je činjenicu da se poraz u sedmoj utakmici dogodio pred domaćim navijačima: "Naravno da ne želiš izgubiti pred svojim navijačima. Borili smo se, davali najbolje od sebe i nadam se da će oni to cijeniti. Ili neće, vidjet ćemo u sljedećoj sezoni." 

Na kraju mu je postavljeno pitanje o povratku u reprezentaciju Srbije koju ovog ljeta čeka nastup na Olimpijskim igrama u Parizu. Turnir započinje 28. srpnja, a Srbija prvu utakmicu igra protiv reprezentacije SAD-a. Jokić nije dao definitivan odgovor, ali ni pretjerano optimističan: "Ne znam, prijatelju, vidjet ćemo. Moram razmisliti o tome."

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.