Jokiću se u zadnjem napadu kontroverzno priznao skok za rušenje LeBrona

Screenshot: Twitter

NIKOLA JOKIĆ vodio je aktualne NBA prvake Denver Nuggetse protiv Utah Jazza do četvrte pobjede (110:102) u isto toliko utakmica na otvaranju sezone, zbog čega su najbolji u ligi. Pri tome je ostvario pothvat za povijest NBA lige, ali donekle kontroverzno.

Naime, Jokić je zadnji napad suparnika, kada je utakmica već bila riješena, čekao sa sjajnim double-doubleom. Imao je 27 poena uz jako dobar šut iz igre 12/16, 11 asistencija i 9 skokova. Pet sekundi prije kraja Lauri Markkanen, najbolji igrač Ute (27 koševa, 14 skokova) pucao je za tricu.

Je li Jokić ovdje ostvario skok?

Lopta se od obruča odbila do Denverove zvijezde Jamala Murraya, ali je on u skoku nije dobro uhvatio pa se opet odbila, sada do također Denverovog igrača Christiana Brauna. No, ni tu nije bio kraj reviji odbijanaca u reketu. Lopte se kao zadnji tamo dočepao Nikola Jokić i produljio je dalje. Pri tome mu se priznao skok iako je pitanje je li Jokić prilikom grljenja lopte uopće ostvario skok.

Prvi medijski izvještaji navodili su da je Jokić utakmicu završio s 9 skokova

Mnogi mediji su u prvim izvještajima s utakmice napisali da je Jokić utakmicu završio s 9 skokova. No, službena statistika mu je upisala i deseti, pa mu se onda piše triple-double. Najprestižniji i najteži učinak za ostvariti uvijek je na cijeni u košarci, ali ovaj Jokićev je posebno bitan. Njime je naime izveo podvig za povijest najjače lige.

Jokić se izjednačio s LeBronom, ali Srbin je daleko bolji

Ovo mu je 107. triple-double u karijeri, čime se na vječnoj tablici popeo na četvrto mjesto te tamo izjednačio s LeBronom Jamesom i Jasonom Kiddom. No, Jokić je daleko bolji od dvojice velikana s kojima dijeli poziciju. Zato što je Srbinu trebalo samo 600 utakmica za ovaj pothvat, dok su ga spomenuta dvojica ostvarili s po preko 1300 nastupa. 

Igrači s najviše triple-doubleova u povijesti:

198 Russell Westbrook 
181 Oscar Robertson 
138 Magic Johnson 
107 Nikola Jokić 
107 LeBron James 
107 Jason Kidd 

Kontroverznim skokom došao je do još jednog triple-double pothvata

Jokić je protiv Ute ostvario još jedan povijesni uspjeh. Postao je jedini u NBA-u koji u zadnjih 40 sezona ima 10 triple-double utakmica sa 75 posto šuta iz igre. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.