Još dva kluba uključila su se u utrku za Roka Šimića

Foto: EPA

HRVATSKI 20-godišnji napadač Roko Šimić meta je brojnih klubova u ovom prijelaznom roku. Čini se da ga Salzburg želi prodati, no još se nagađa gdje će završiti. Spominjalo se Sunderland, Udinese i Bochum, a iz Walesa dolazi priča da Šimića želi Cardiff, koji igra u engleskom Championshipu. 

Kako piše Wales Online, Cardiff City jako želi Šimića jer bi im on dugoročno riješio problem centralnog napadača. Velšanima očajnički treba pomoć u napadu jer su zadnji na ljestvici, u tri utakmice imaju remi i dva poraza te su zabili samo jedan pogodak. 

Umiješali su se i Belgijci

No pojavio se i peti klub. To je belgijski Kortrijk, s kojim je navodno Salzburg dogovorio posudbu Šimića. Velšani pišu da je upravo taj dogovor o posudbi odbio Cardiff od transfera, no i da će paziti na Šimića u budućnosti te ga pokušati dovesti kad posudba istekne.

Šimić je za Salzburg odigrao 54 utakmice, postigao sedam i asistirao za tri gola. Bio je na posudbama u Lieferingu (19 golova u 24 utakmice) i Zürichu (četiri gola u 16 nastupa). Sin legendarnog braniča hrvatske reprezentacije Darija Šimića u hrvatskom prvenstvu nastupao je za Lokomotivu. Iz nje je 2021. otišao u Austriju uz odštetu od 4 milijuna eura. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.