Joselu: Mbappe je poput boce kečapa

Foto: EPA

ISKUSNI napadač Španjolske Joselu (34) ovog ljeta napustio je Real Madrid i prešao u Al Gharaf, s kojim je potpisao dvogodišnji ugovor. Prihvatio je ponudu bogatog katarskog kluba nakon što je postao višak u Realu, koji je doveo Kyliana Mbappea i Endricka. U četiri utakmice za Al Gharaf upisao je jednu asistenciju, a sada je dao intervju za As uoči utakmica Španjolske sa Srbijom i Švicarskom u najvišem rangu Lige nacija.

Među ostalim, pitali su ga što misli o tekstovima u kojima je pisalo da Mbappe ne može zabiti u Realu. Naime, sjajni Francuz bio je strijelac u UEFA-inom Superkupu protiv Atalante (2:0), a zatim u tri kola La Lige nije zatresao mrežu. Na njegove prve pogotke u španjolskom prvenstvu čekalo se do četvrtog kola, kada je dvaput zabio Betisu (2:0).

"Iskreno, ne obraćam pozornost na to. Znam kakav je Real i znam kakve kvalitete Mbappe ima, ne sumnjam u njega. Mbappe je poput boce kečapa. Kada je stisnete, na prvu ništa ne izađe, a onda krene sve odjednom. Već je zabio dva gola Betisu i nastavit će zabijati. Mbappe će sa svima oko sebe ispisati povijest u Madridu", vjeruje Joselu, koji je prošlu sezonu proveo na posudbi u Realu, a koji ga je potom otkupio te proslijedio Al Gharafu.

"Neki misle da je Real već mrtav. To je pogreška"

Real je u prva četiri kola španjolskog prvenstva pobijedio Valladolid (3:0) i Betis (2:0) te remizirao s Mallorcom (1:1) i Las Palmasom (1:1). "Real je ove sezone već osvojio europski Superkup. Problem je u tome što ljudi ne shvaćaju da su u La Ligi odigrane tek četiri utakmice. Neki misle da je Real već mrtav. To je pogreška.

Real će se boriti i za preostalih šest trofeja ove sezone. Sjećam se onih koji su rekli da Real ništa neće osvojiti nakon što je Karim Benzema otišao. Na kraju smo u cijeloj sezoni izgubili samo dvije utakmice. Nitko ne smije sumnjati u to da će se Real boriti za sve trofeje", uvjeren je Joselu, koji je kao junior bio u Realu, ali do prošle sezone nije zaigrao za prvi sastav.

Prošla sezona bila mu je sjajna jer je s Realom osvojio Ligu prvaka, La Ligu i španjolski Superkup, dok je s reprezentacijom Španjolske osvojio Ligu nacija i Europsko prvenstvo. Pritom je zabio golove za Real u svim natjecanjima. Ranije u karijeri nastupao je i za Celtu Vigo, Hoffenheim, Eintracht Frankfurt, Hannover, Stoke City, Deportivo La Corunu, Newcastle i Alaves.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.