Josip Brekalo odlazi u Španjolsku?

Foto: EPA

JOSIP BREKALO (26) na izlaznim je vratima Fiorentine. Krilni igrač s 35 nastupa za reprezentaciju Hrvatske u prva dva kola talijanske Serie A protiv Parme (1:1) i Venezije (0:0) ostao je na klupi cijelu utakmicu, a isto se ponovilo u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu protiv mađarske Puškaš Akademije (3:3).

Prema pisanju talijanskih medija, Brekalo traži druge opcije za nastavak karijere. Proteklih dana povezivalo ga se s nekoliko talijanskih klubova, od kojih se najviše spominjalo Empoli i Veneziju, a nedavno je insajder Nicolo Schira objavio da je za njegove usluge zainteresiran škotski velikan i viceprvak Rangers. Španjolski Relevo sada navodi da ga u svojim redovima želi Mallorca.

Mallorca želi Brekala na posudbu

Mallorca je zainteresirana za dovođenje Brekala na posudbu s mogućnošću otkupa, no klubovi još pregovaraju o detaljima dogovora. Prošle sezone Mallorca je završila na 15. mjestu u La Ligi, a novu sezonu započela je s dva remija i jednim porazom. Uspjela je osvojiti bod protiv Real Madrida i Seville, ali je izgubila od Osasune.

Ako Brekalo ode u Mallorcu, bit će četvrti Hrvat koji je zaigrao za taj klub. Prvi je bio Zoran Vulić, koji je u Španjolsku otišao iz Hajduka i tamo igrao od 1987. do 1990. godine. Drugi je bio Siniša Končalović, koji je došao iz Osijeka 1991. godine i zadržao se jednu sezonu, a zadnji je ondje igrao Ante Budimir, koji se zadržao od siječnja 2019. do listopada 2020. i zabio 14 golova prije odlaska u Osasunu.

Brekalo u pola sezone zabio dva i asistirao za osam golova Hajduka 

Podsjetimo, Brekalo je prošle polusezone igrao na posudbi u Hajduku, u koji je stigao krajem siječanjskog prijelaznog roka. Iako je bio blizu povratka u Dinamo, na kraju je došao na Poljud u namjeri da pomogne Hajduku u borbi za naslov, kao i sebi u lovu na mjesto na Dalićevom popisu za Europsko prvenstvo. Ni jedno ni drugo nije uspio ostvariti, a u 16 utakmica za Hajduk u svim natjecanjima zabio je dva gola i upisao osam asistencija.

Ranije u karijeri igrao je za Dinamo, Wolfsburg i Torino, dok je u Fiorentini od siječnja 2023. U dresu kluba iz Firence dosad je odigrao 29 službenih utakmica i postigao jedan gol. Ugovor mu vrijedi još dvije godine, a Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 3.5 milijuna eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.