Josip Sesar otišao iz Cibone

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

CIBONA je uspjela prevariti još jednu generaciju igrača i trenera višemjesečnim kašnjenjima i neisplaćivanjima ugovornih obaveza, pa je bilo za očekivati da će drugu godinu zaredom promijeniti gotovo cijelu momčad. Krešimir Ljubičić već je otišao u Split, najbolji igrači poput Borne Kapuste biraju između novih destinacija, a klub je odlučio napustiti i trener Josip Sesar.

Novi hrvatski izbornik, čija je reprezentacija u subotu u Opatiji u prijateljskoj utakmici svladala Kinu 75:61, tijekom godinu dana u Ciboni nije primio niti jednu plaću, ali prema informacijama dostupnim Indexu, nije otišao zbog toga nego jer se uprava ponovno nije ni potrudila objasniti situaciju igračima i pokušala ih uvjeriti da ostanu.

Već se javio Dinamo

Sesaru nakon dobre sezone u Ciboni i osvajanja Kupa Krešimira Ćosića ponuda neće nedostajati, a zasad je potvrđen samo interes ambicioznog zagrebačkog prvoligaša Dinama, dok su ostale iz inozemnih klubova.

Unatoč rastanku, Sesar ostaje u dobrim odnosima s klubom i, doznaje Index, namjerava mu dati priliku za dogovor o dugovanjima prije nego što službenim putem odluči zaštititi svoja prava i pridruži se nizu igrača i trenera koji svojim potraživanjima mogu blokirati klupski račun.

Cibona je prošle godine bila u sličnoj situaciji, nakon osvojenog naslova prvaka razišla se cijela momčad, gotovo svi igrači kojima je ostala dužna iskoristili su pravo na raskid ugovora i napustili klub bez odštete. Kao i puno puta do sada, Cibona je tada bila blizu gašenja, a spasila ju je grupa inozemnih investitora, koja opet nije donijela financije za sprečavanje ponavljanja istog scenarija.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.