Jovanović za Index: Upitna je regularnost ovogodišnjeg prvenstva

NOVI ministar obrazovanja i sporta Željko Jovanović na Sljemenu je pratio nastup Ivice Kostelića u slalomu Svjetskog kupa, a nakon utrke bio je oduševljen atmosferom, jednako kao i ostali članovi nove Vlade koji su stigli na "Snježnu kraljicu", ministar Radimir Čačić i premijer Zoran Milanović.

"Konkurencija je bila oštra, ali čestitam Ivici na još jedom postolju. Ovo je još jedan veliki uspjeh i doprinos promociji skijanja i Sljemena. Vjerujem da će ovo biti jedna od najgledanijih utrka Svjetskog kupa. Atmosfera je bila odlična, bili bismo sretniji da je Ivica bio prvi i da smo Janici za rođendan mogli pokloniti pobjedu", rekao je Jovanović za Index.

Ministra smo pitali o aktualnoj situaciji u hrvatskom nogometu nakon što je došlo do novih uhićenja dužnosnika RNK Splita. Jovanović je i ranije kritizirao vodstvo HNS-a te ih pozvao da podnesu ostavke.

"Nemojmo kvariti jednu ovako lijepu utrku koja je rezultat mukotrpnog rada bez ikakvih močvara kakve imamo u nogometu. Volio bih kad bi i nogomet imao atmosferu kao skijanje".

Koji je sljedeći potez Ministarstva u nastojanju da se konačno očisti "močvara" hrvatskog nogometa?

"Nadam se da će ova grupa nezadovoljnika pokrenuti lavinu koja će potjerati ove koji nogomet koriste za svoju osobu promociju. Ministarstvo će reagirati u slučaju bilo kakvih nezakonitosti u okviru svojih ovlasti. Nogomet je u velikoj krizi i mogu reći da je upitna regularnost ovogodišnjeg prvenstva", zaključio je ministar.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.