LIGA PRVAKA MLADIH

Junak Horkaš: Idemo do kraja u Ligi prvaka

Foto: Pixsell

MLADI Dinamo plasirao se u četvrtfinale juniorske Lige prvaka! Nevjerojatna momčad Igora Jovićevića remizirala je 1:1 s Liverpoolom nakon 90 minuta na Hitrec-Kacianu, a onda slavila 4:3 nakon penala. Junak susreta je golman Dinko Horkaš koji je skinuo udarce Coyleu i Duncanu i kao kapetan odveo svoju ekipu među osam najboljih europskih momčadi.

>>> DINAMO - LIVERPOOL 1:1 Mladi Dinamo na penale srušio Liverpool za četvrtfinale

>>> Trener mladog Dinama: Pobjeda generacije

>>> Tko su mladi dinamovci na čelu s vratarom koji rasturaju u Europi

Horkaš je u šesnaestini finala obranio penal protiv Lokomotiva iz Moskve, a potom u penal-seriji odveo Dinamo u četvrtfinale. I danas je kapetan pokazao da je specijalist za udarce s 11 metara i ponovno postao junak Modrih.

"Sretni smo zbog pobjede i veselimo se četvrtfinalu Lige prvaka", odmah na startu poručuje golman Dinama.

"Imam običaj u ovim situacijama da ne gledamo svoje suigrače kad pucaju penale, već čekam reakciju navijača. Što se tiče penala - ima tu i treninga, ali i psihologije. Sigurno su igrači Liverpoola gledali tu utakmicu protiv Lokomotiva kad sam obranio penale, ali su i oni bili pod velikim pritiskom i uspio sam zaustaviti dva penala. Zahvaljujem se svim trenerima u klubu koji su me doveli do ovoga, ali naravno - bez cijele ekipe ništa od ovoga ne bi bilo moguće", poručuje Horkaš.

Dinamu slijedi četvrtfinale Lige prvaka u kojem ga čeka bolji iz dvoboja Chelsea - Montpellier, a hrvatska momčad će biti gost Englezima ili Francuzima.

"Četvrtfinale Lige prvaka je velik uspjeh. Međutim nećemo stati na tome i želimo ići do kraja", zaključuje Horkaš. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.