Juniori Hajduka igraju protiv Manchester Cityja u LP-u. Evo gdje ih možete gledati

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

JUNIORI Hajduka i Manchester Cityja od 14 sati na Poljudu igraju utakmicu osmine finala Lige prvaka mladih. Igrači trenera Marijana Budimira ostvarili su dosad najveći uspjeh plasmanom među 16 najboljih u Europi, a na svom stadionu dočekat će vodeću momčad Engleske u svom uzrastu. Prijenos je na kanalu Arena Sport 1.

Podsjetimo, mladi hajdukovci su u play-offu na Poljudu rezultatom 1:0 slavili protiv ukrajinskog Šahtara, a pogodak odluke zabio je tada 15-godišnji, a danas 16-godišnji stoper Luka Vušković, koji je golmana lobao glavom u 82. minuti. Pet minuta kasnije dobio je direktni crveni karton zbog udaranja protivnika laktom u glavu.

Budimir: City je najjača ekipa s kojom igramo otkad sam trener

"Moramo se koncentrirati na Ligu prvaka. Sigurno će biti teška utakmica. City je prvi u Engleskoj. Svake godine igra Ligu prvaka. Ima odličnu ekipu, ali i par pojedinaca koji se ističu. Bit će teško, ali uz Božju pomoć vjerujem da možemo pobijediti", rekao je junior Hajduka Niko Đolonga za Hajduk Digital TV.

"Naši navijači moraju znati da je Manchester City, kao i prva momčad, među prve četiri ekipe. Puna je momčad internacionalaca, jako su dobri, protiv svake ekipe imaju 65-70 posto posjeda, morat ćemo se naučiti igrati bez lopte. Oni će većinu utakmice diktirati tempo i imati loptu kod sebe, mi ćemo morati začepiti prilaze i pokušati kroz tranziciju doći i ugroziti njihova vrata, što se može.

Isto tako, kad budemo mi imali loptu, trebamo biti jako strpljivi i sigurni u pasu, imati stabilan posjed. Izuzetno su dobri u tranziciji, imaju izuzetno brza krila koja su dobra jedan na jedan. Njihove dvije osmice, dvije lijeve noge, playmakeri… Jako dobro. Kompletna ekipa, najjača s kojom smo se susreli u ove tri godine otkako sam ja trener juniora", najavio je Budimir.

Leko vratio Brajkovića

"Capana i Vuškovića nažalost nema i žao mi je što se nećemo moći s top ekipom suprotstaviti, pa da vidimo gdje smo. I ova ekipa će dati sve od sebe. Puno golova smo dali u juniorima preko njih dvojice, nadam se da će nastaviti i u seniorima.

Naravno da smo vježbali prekide, malo ih City dopušta. Mislim da smo malo više vježbali tu tranziciju, mogli bismo tu biti malo opasniji. Igrači Cityja znaju se zaigrati, ako ih uspijemo ubosti, imati pravi tajming i pravu finalnu loptu, mislim da bismo se mogli radovati", dodao je Budimir.

Podsjetimo, trener prve momčadi Hajduka Ivan Leko među juniore je vratio 17-godišnjeg napadača Roka Brajkovića. Brajković je u derbiju s Dinamom (0:4) u igru ušao u 84. minuti umjesto Filipa Krovinovića.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.