Jurčić se odvažio: Ne vidim kako nam Liga prvaka može pobjeći!

MAKSIMIR je stilski u potpunosti prilagođen Ligi prvaka. Protokol, logotipi, kažu čak i atmosfera u svlačionici. Uefa za play off provodi jednaku proceduru kao i za utakmice u skupini. Liga prvaka gotovo da se može opipati, vlada i neviđena jagma za ulaznicama. Papirići su glavna tema oko stadiona, za rukav se povlače poznati i nepoznati. Niti kava se ne može u miru popiti, da vas konobar ne pita pet za zapad.

"Prebacio sam upite na rodbinu pa nisam pod pritiskom. Euforija je velika, ali susretao sam se već s tim. Pa u Francuskoj '98. sam bankrotirao", sjeća se Kruno Jurčić.

Nije ambrozija, već alergija na povijesne utakmice

Iako u prvoj utakmici s Malmoeom može riješiti puno toga, Jurčić oštro kaže: alergičan sam na povijesne utakmice! U ovoj fazi čak domaći teren ne vidi kao posebnu prednost. Dinamo mora biti jednako miran kod kuće i vani, tako bi barem trebalo biti.

"Bit će puno mojih utakmica u Ligi prvaka, ja sam mlad trener. Ne doživljavam ovo kao životno važnu utakmicu. Mi smo već napravili europski iskorak i sve ostalo može biti šlag na tortu."

Ne sjećamo se kada je Jurčić zvučao ovako samouvjereno, makar u njegovoj izvedbi i to zvuči pomalo neurotično.

"Već dugo znam sastav, 13-14 igrača koji bi trebali iznijeti ovu utakmicu. Možda će zvučati preoptimistično, ali zaista ne vidim način na koji nam Liga prvaka može pobjeći."

Na raspolaganju Jurčić ima sve igrače, izuzev Kramarića koji se ima problema s trbušnim zidom. Jasno, već dugo nema Barbarića, Bišćana, Alispahića i Moralesa.

Kelava, Vrsaljko, Tonel, Vida, Ibanez, Calello, Leko, Badelj, Sammir, Rukavina i Krstanović - to je sastav koji bi trebao istrčati sutra u 20.45.

Inicijativa je naša, Malmo čeka kontru

"Malmo je ekipa koja iza sebe u posljednje vrijeme niže dobre rezultate, u uzlaznoj su putanji forme i imaju niz izvanrednih pojedinaca koji zaslužuju respekt. Cijelu ovogodišnju priču formulirali smo prema našem snu, spremni smo da uđemo u Ligu prvaka."

Jurčić ne očekuje da će Malmo napasti. "Svi će stati iza lopte, napadačka linija bit će na centru, igraju čvrsti blok i love kontre. Izdvojio bih njihove dvije špice Larssona i Wiltona te sjajnog ljevaka Durmaza, koji ima sjajan dribling i šut."

Dinamo će, očekuje trener, imati inicijativu, a Malmo će čekati na kontri. A publika? Jurčić ne želi o zvižducima, ali moli:

"Sutra su svi nebitni osim mojih igrača. Molim vas, podržite ih i kad ne ide, i kad dođe neki krivi potez. Trebat će nam strpljenja. Uz podršku publike izgledi su nam puno veći."

Prognoza za kraj?

"Ne volim ih. Reći ću - zabiti koliko god možemo..."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.