Jurića još jedna odluka dijeli od Hajduka

Foto: EPA

IVAN JURIĆ (48) sve je bliže preuzimanju Hajduka. Jurić je rođeni Splićanin kojeg su čitatelji u Indexovoj anketi uvjerljivo postavili kao drugu želju za novog trenera Hajduka, odmah iza slovenskog izbornika i bivšeg trenera Rijeke Matjaža Keka. Prema posljednjim informacijama, dogovorio se sa strukom splitskog kluba, sportskim direktorom Nikolom Kalinićem.

Sada sve mora potvrditi Hajdukov Nadzorni odbor. Sportski direktor Kalinić je izabrao, Ivan Jurić prihvatio, predsjednik Ivan Bilić se također složio da je bivši trener Torina pravo rješenje, ali tek ako NO odobri, Jurić će postati novi Hajdukov trener.

Jurić je uvjerljivo prvi kandidat

Kao glavni kandidat, već je održao sastanak s čelnicima Hajduka. Posao nije dogovoren do posljednjeg detalja, iako on nije načelno protiv preuzimanja kluba iz rodnog grada, što znači da bi zaista mogao postati prvi trener u eri novog sportskog direktora, a bivšeg napadača Nikole Kalinića.

Prema podacima Transfermarkta, Jurić je kao središnji vezni igrač nastupao za Hajduk, Sevillu, Albacete, Šibenik, Crotone i Genou, u kojoj je 2010. završio karijeru. Odmah je postao trener juniorske ekipe Genoe, nakon čega je promijenio nekoliko talijanskih klubova. Radio je u milanskom Interu i bio pomoćni trener Palerma, a kao glavni je vodio Mantovu, Crotone, Genou, Veronu i Torino. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.