Jurićeva izjava o razlici između Španjolaca i Baska je hit

Foto: Profimedia

IVAN JURIĆ, tek što je preuzeo Romu, postao je medijski jako zanimljiv. Nakon što je u prvoj utakmici kao trener tog kluba vodio momčad do pobjede 3:0 nad Udineseom u prvenstvu, slijedio mu je europski debi. U prvom kolu Europa lige na Olimpicu je dočekao Athletic Bilbao. Činilo se da će Jurić i tamo startati pobjedom jer sve do pred kraj vodio je golom Artema Dovbika, ali onda je Aitor Paredes izjednačio za konačnih 1:1. Svi španjolski portali na naslovnicama donose Jurićev komentar na igru Athletica:

"Odigrali smo sjajno prvo poluvrijeme i dominirali. Ali, u drugom dijelu smo patili jer je Athletic bio bolji. Stisnuo nas je dugim loptama, oni tako igraju jer imaju brze ofenzivce. Oni su baskijska, ne španjolska momčad". Tako je u Španjolskoj postala viralna Jurićeva izjava kojom je dočarao to da premda Athletic dolazi iz španjolske lige, nema stil igre koji se povezuje uz tu zemlju i njen nogomet, temeljen na posjedu i puno dodira.

Za razliku od toga, Athletic igra brzo i na duge lopte. "Kada ih pokušate stisnuti, oni na presing odgovaraju dugim loptama. Jako su veliki radnici i odlično organizirani", dodao je hrvatski trener talijanskog kluba.

Tablice omogućuje Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.