JUVENTUS KAO BARCELONA "Zašto smo igrali ako se pobjednik unaprijed znao?"

Foto: Screenshot

ITALIJA je ponovno na nogama zbog sudaca. Veliki derbi Juventusa i Milana odlučio je penal, iz kojeg je Paulo Dybala zabio u 97. minuti za pobjedu Stare dame 2:1. Time je aktualni prvak i lider upisao 31. uzastopnu pobjedu kod kuće u prvenstvu.

Međutim, sudac Davide Massa odlučio je dosuditi penal jer je lopta pogodila u ruku Mattiju De Sciglia u šesnaestercu poslije centaršuta Stephena Lichtsteinera u 95. minuti.

Igrači Milana koji su prije toga ostali s igračem manje (isključen je Jose Sosa), bili su bijesni zbog dvaju razloga. Prvi jer je sudac produžio utakmicu četiri minute, a dosudio penal u 94 minuti i 20 sekundi, a drugi jer je De Sciglio bio udaljen 187 centimetara od igrača Juventusa, što je nedovoljno za penal. 

"Penal nije bio. De Sciglio je igrao rukom, no bila je to blizina i nije mogao skloniti ruku", rekao je bivši sudac Graziano Cesari.

Milan je ove sezone dvaput svladao Juventus, jednom u prvenstvu te drugi put u Superkupu Italije, dok je izgubio u četvrtfinalu Kupa i sinoć. Ipak, klub sa San Sira nije se mogao pomiriti s ovakvim porazom u Torinu...

Bacca upitao suca: Zašto smo igrali kad se unaprijed znao pobjednik?

Jedini strijelac za Milan Carlos Bacca bio je bijesan nakon utakmica na suca Massu kojeg je upitao...

"Zašto smo igrali cijelo vrijeme kad se pobjednik unaprijed već znao?" rekao je Kolumbijac, od kojeg su suca spašavali trener Montella i ostali.

A slično je reagirao i čudesni Gianluigi Donnarumma, kojeg baš želi Juventus. Mladi 18-godišnji vratar najprije je poljubio grb Milana pred navijačima Juventusa i time poručio što misli o transferu u Torino, a pri izlasku s terena je prokomentirao...

"Ovo je nemoguće. Zašto uvijek oni?".

Montella: Glavni sudac donio odluku iako je bio udaljen

Trener Milana Vincenzo Montella ispričao se zbog ponašanja svojih igrača poslije susreta i nije želio previše govoriti o penalu, ali...

"Ponašanje nekih mojih igrača je nedopustivo, bez obzira na sve. Ne želim govoriti o penalu, ali mi je sudac pokraj gola rekao kako je penal dosudio Massa koji je bio prilično udaljen od cijele situacije", rekao je Montella.

Dybala: Žale se već šest godina

Dybali je Donnarumma obranio penal u talijanskom Superkupu, ali sinoć nije uspio te je Argentinac donio pobjedu Juventusu...

"Sretan sam zbog gola i pobjede. Čujem da se žale, kao što to rade već šest godina. No time neće ništa promijeniti. Mogli bi početi tražiti neki novi način jer im ovo ne pomaže. Svi pričaju o penalu u sudačkoj nadoknadi, a nitko ne govori o tome kada me je Zapata srušio u prvom poluvremenu. To je bio čisti penal", rekao je Dybala. 

Pjanić: Bio je penal, a i nama je poništen gol u Milanu

"Bio sam blizu i vidio kako je ruka bila ispružena prilikom ubacivanja. Bio je penal, sudac je dobro procijenio situaciju. Odigrali smo dobru utakmicu, nismo se predavali protiv impresivnog Milana i moramo i njima čestitati na odličnoj utakmici, ali zaslužili smo pobjedu", smatra Miralem Pjanić koji se prisjetio detalja iz utakmice na San Siru, gdje je Milan slavio s 1:0 golom Manuela Locatellija.
 
"U toj utakmici nam je poništen čisti gol nakon mog ubačaja iz slobodnog udarca. Ove sezone smo igrali četiri puta i upisali smo po dvije pobjede. Jednostavno, treba nastaviti dalje", zaključio je Pjanić.

 
Podsjetimo na to da se jedna od najvećih grešaka suca u nogometnoj povijesti također dogodila u derbiju dviju momčadi 2012. godine, kada je lider Milan vodio na San Siru 1:0, a Sulley Muntari zabio za 2:0. Gianluigi Buffon je izvadio loptu metar iza gol-linije, a sudac nije priznao gol. Juventus je kasnije stigao do remija (1:1), a zatim i do naslova prvaka.
 

 
Nakon toga je Milan krenuo padati, a Juventus vladati talijanskim nogometom.

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.