Transferi

Juventus predstavio kapitalca kojim mijenja De Ligta: "MVP i najefikasniji branič"

Foto: Profimedia

MATTHIJS DE LIGT, 22-godišnji nizozemski reprezentativac, potpisao je ugovor s Bayernom do ljeta 2027. godine. Njemački prvak platio ga je Juventusu 70 milijuna eura plus 10 milijuna kroz dodatne bonuse, čime je nekadašnji kapetan Ajaxa postao akter jednog od najvećih transfera ovog ljeta.

Za Juventus je to značilo da mu se u obrambenom kadru pojavila rupa, ali već danas ju je popunio. Torinski velikan službeno je objavio kako je iz redova gradskog rivala kojeg vodi hrvatski trener Ivan Jurić doveo brazilskog stopera Gleisona Bremera (25) za oko 47 milijuna eura.

Priopćenje na Juventusovoj stranici prepuno je riječi hvale na račun novog igrača, koji je pod Jurićem stekao renome jednog od najboljih igrača u Serie A, u kojoj će uskoro započeti svoju četvrtu sezonu, ali ovoga puta u bijelo-crnom dijelu Torina.

"Posjeduje fizičku snagu, pozicijsku inteligenciju, klizeći start i dominantan je u zraku. Osim toga je i učinkovit i u tri godine u Serie A zabio je 11 golova, više od svih stopera u istom periodu. Prošle sezone proglašen je MVP-jem među braničima u našoj ligi, a predvodio je i sve lige Petice po broju presječenih lopti. Osvojio je 217 duela, od čega 132 zračna", navode iz Juventusa.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.