Juventusov potez oko prodaje karata razbjesnio Talijane

Foto: EPA

JUVENTUS je na svojim stranicama objavio vijest kako za prvenstvenu utakmicu protiv Napolija 31. kolovoza neće svi moći kupiti karte.

Naime, karte se mogu kupovati samo uz predočenje osobne iskaznice, a prodaja karte bit će uskraćena onima koji su rođeni ili žive u Kampaniji, regiji na jugu Italije u kojoj se nalazi i Napulj. Utakmice između ovih klubova u pravilu se proglašavaju onima visokog rizika te su mjere zabrana dolaska gostujućim navijačima postojale i u prošlosti.

Ipak, ovako formirana odredba, koja jasno diskriminira stanovnike točno određene regije, izazvala je bijes Napolijevih navijača, ali i javnosti diljem Italije. Flavia Sorrentino, zastupnica u parlamentu, rekla je kako je takva odredba "tipičan primjer rasizma koji produbljuje jaz između talijanskog sjevera i juga". 

Torinska policija, kao i lokalna vlast, ogradile su se od takve odredbe te su najavile sastanak s Upravom Juventusa kako bi se pronašlo novo rješenje.

Zanimljivo je da su jedna od stavki zbog kojih je Juventus navodno i uveo ovu odredbu bile "rasističke uvrede". To bi, između ostalog, značilo da su gostujućim navijačima zabranili dolazak kako ih domaći navijači ne bi vrijeđali. Juventus je zbog vrijeđanja Napolitanaca bio kažnjavan u prošlosti.

Konačno, novi Juventusov trener Maurizio Sarri rođen je u Napulju. Prema sadašnjoj odredbi, ni on ne bi mogao na spomenutu utakmicu da nije službena osoba. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.