lige petice

Kako je klinac koji je odbio Barcu uništio snove najboljem prijatelju Maneu

Foto: Guliver Image/Getty Images

U POVIJESTI engleskog nogometa samo su dvije momčadi osvojile naslov bez da su izgubile utakmicu u cijelom prvenstvu. Napravio je to Preston North End pradavne 1889. i Arsenal 2004. U povijesti Premiershipa to je uspjelo samo Topnicima koji se i danas hvale da su jedini The Invinciblesi (Nepobjedivi).

I to će i ostati.

Liverpool je ove sezone bio u nevjerojatnom nizu. Redsi su gazili sve pred sobom i nakon 27. kola imali su 26 pobjeda i samo jedan remi. Jedino im je United uspio uzeti bod.

Cijela Engleska i čitav nogometni svijet očekivali su da prvak Europe ponovi ono što su prije 16 godina napravili Thierry Henry i društvo. Ipak, to se neće dogoditi jer se Liverpool sapleo na prepreci za koju je malo tko očekivao da će biti nepremostiva.

Watford - Liverpool Rezultati uživo

Watford, klub s dna ljestvice koji se grčevito bori za opstanak u ligi, održao je pravu lekciju Kloppovim zvijezdama i razbio ih s 3:0. Njemački trener je izveo gotovo najbolju momčad, jedino je Lovren igrao umjesto Gomeza, ali Van Dijk, Salah, Mane, Robertson i ostale zvijezde bile su nemoćne pokraj legendarnog Troya Deeneyja i Ismaïla Sarra. Dok je Deeney živuća legenda Premiershipa, ovaj 22-godišnji senegalski krilni napadač tek traži svoje mjesto pod suncem i za širu javnost je relativno anoniman.

Upravo je Sarr s dva gola u 54. i 60. minuti i nagovijestio krah Redsa i rušenje sna kluba s Anfielda da mogu ponoviti Arsenalov pothvat.

Tko je Ismaïla Sarr?

Rođen je 25. veljače u Saint Louisu, a prve nogometne korake napravio je u nogometnoj akademiji Generation Foot u Dakaru. S 18 godina odlazi u Metz i odmah je u prvoj sezoni pokazao punu raskoš svog talenta. Odigrao je 31 utakmicu i zabio pet golova uz pet asista, no osim suhe statistike impresionirala je njegova igra, brzina i razumijevanje nogometa. Bio je toliko dobar da ga je prije tri godine tražila Barcelona. Katalonci su nudili velike pare za mladića, a Metz je pristao na transfer. Ipak, od posla nije bilo ništa. Ismaïla Sarr je odbio transfer jer je smatrao da je za njega još uvijek prerano da ode u tako veliki klub i prihvatio je ponudu iz Rennesa vrijednu 2,5 milijuna eura.

"Mogao sam otići u Španjolsku i pridružiti se velikoj Barceloni, ali mislim da bi to bilo prerano i da bih napravio veliku pogrešku. Rennes sam vidio kao klub koji će mi pomoći napredovati i u kojem ću moći ostvariti velike stvari'', zrelo je govorio mladi igrač.

"Još moram puno napredovati obrambeno, napadački moram igrati s više žara i biti odlučniji. S Christianom Gourcuffom (trenerom Rennesa) uvjeren sam da ću uspjeti."

Za prvu momčad Rennesa u dvije je sezone odigrao 59 utakmica i zabio 13 golova. Dovoljno da ga u kolovozu prošle godine za 30 milijuna eura kupi Watford. Ove sezone Sarr je u Premiershipu odigrao 17 utakmica i zabio pet golova uz tri asistencije.

Ova dva koja je zabio danas svom najboljem prijatelju iz reprezentacije Senegala Maneu bit će upisana u povijest engleskog nogometa.

Rezultati by SofaScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.