Kako Jokić dominira? Bivši suigrač i nova zvijezda Partizana kaže da vara protivnike

Foto: Profimedia

NOVI Partizanov Amerikanac P. J. Dozier, bivši suigrač Nikole Jokića u Denver Nuggetsima, u podcastu DNVR Sports govorio je o svojim iskustvima u Beogradu te objasnio kako sad shvaća zašto je dvostruki MVP NBA lige i aktualni MVP finala postao takav igrač.

Dozier je u Europu došao ovog ljeta nakon šest godina u NBA ligi, u kojoj je gotovo tri proveo u Denveru, ali Nuggetsi su ga trejdali u veljači 2022. pa nije sudjelovao u njihovu ovogodišnjem šampionskom pohodu. Za Denver je odigrao 97 od svoje 121 NBA utakmice, a u karijeri je imao prosjek od 5.7 poena.

"Ostao sam u kontaktu s Nikolom i Jamalom Murrayem, ali ostavio sam ih na miru dok nije sve prošlo. Mislim da ne razumiju koliko sam bio sretan kad su osvojili naslov. Znam koliko im je to značilo, njih dvojica su bili tu od samog početka", rekao je 26-godišnjak u podcastu posvećenom sportu u Denveru.

Sve mu je jasnije otkad je vidio kako se igra u Europi

Jokić je posljednje tri godine jedan od najboljih, ako ne i najbolji košarkaš na svijetu, a Dozier je otkrio njegovu tajnu, odnosno objasnio da je njegova najveća prednost ono što su mu na početku karijere zamjerali kao najveću manu.

"Dominira zato što je spor. Mislim da time 'vara' protivnike. Vidi sve tri ili četiri koraka unaprijed. Zna gdje će biti suigrači i u obrani i u napadu. Uz njega sam i ja napredovao jer ima takvu košarkašku inteligenciju. Uz njega sam vidio kako on gleda igru na potpuno drukčiji način", rekao je Dozier pa objasnio da je nakon kratkog perioda u Beogradu bolje shvatio njegov uspjeh:

"Sad u Europi vidim odakle je sve to došlo. Europljani znaju puno o igri, na sve gledaju fundamentalno, a imaju i atleticizam. Vidio sam kako on vidi igru, a kad sam došao tu, vidim odakle je sve to počelo i sve nekako ima smisla."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.