Kalinić je pronašao trenera i napadača za Hajduk? Procurila su imena

Foto: Sime Zelic/PIXSELL

OTKAKO je preuzeo poziciju sportskog direktora Hajduka, Nikola Kalinić u javnosti se pojavio samo jednom - na presici na kojoj je predstavljen. Tada je rekao ono što je smatrao da je u tom trenutku potrebno reći i potom nestao iz medija, ali i iz Hrvatske.

Već neko vrijeme s više strana dolaze informacije da Kalinić boravi u Poljskoj i tamo traži rješenja za problematične pozicije u Hajdukovom kadru, ali i na trenerskoj klupi. Poljski novinar Lukasz Gikiewicz danas je objavio da je Kalinić u Poljskoj odabrao svoje favorite za dvije ključne pozicije u Hajduku. Prvi je to put da su procurila konkretna imena.

Procurila su dva imena

Marek Papszun (49) je Kalinićeva želja za novog trenera Hajduka, a Erik Exposito (27) za poziciju napadača. Papszun je najpoznatiji po radu na klupi Rakowa iz Czestochowe, koji je trenirao od 2016. do 2023. te ga je iz treće lige uveo u Ekstraklasu, a onda osvojio dva kupa, dva superkupa i na kraju prvenstvo 2023.

Grafika: Sofacore

Što se tiče Exposita, on je 190 centimetara visok centralni napadač, kojem za nekoliko dana istječe ugovor sa Slaskom. Kalinić je odmah najavio da će Marka Livaju pomaknuti na poziciju iza napadača, a da će rješenje za sam vrh napada tražiti na tržištu. Čini se da je Exposito, koji je prošle sezone u 33 nastupa u ligi postigao 19 golova, čovjek s kojim Kalinić računa.

Grafika: Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.