Kalinić na klupi, Montella Rijeku napada s dva dječaka

Foto: Getty Images / Guliver Image

MILAN je spreman za dvoboj drugog kola Europa lige protiv Rijeke (21.05 sati) na San Siru. Rossoneri, nakon pobjede 5:1 nad Austrijom u Beču, žele nova tri boda, a lovit će ih od starta bez Nikole Kalinića, koji bi prema procjenama talijanskih medija, trebao ostao na klupi.

Hrvatski napadač zabio je dva gola Udineseu, nakon čega je igrao 62. minute protiv SPAL-a (2:0) te cijeli susret u porazu od Sampdorije (2:0). Zato ga je trener Vincenzo Montella odlučio odmoriti, jer Rossoneri u nedjelju dočekuju Romu u važnom derbiju talijanske Serie A. 

Naravno, hrvatski reprezentativac trebao bi dobiti priliku u drugom poluvremenu, ovisno o rezultatu. Zanimljivo, Kalinić je u karijeri šest puta igrao protiv Rijeke u dresu Hajduka i uspio je zabiti jedan gol rivalu s Rujevice. 

Međutim, Rijeci će prijetiti dvojac koji ukupno ima 40 godina. U napadu će drugi put ove sezone, nakon pobjede nad Škendijom (1:0) u play-offu, startati zajedno Andre Silva i Patrick Cutrone. Sjajni 21-godišnji Portugalac do sada je u sedam utakmica zabio pet golova i upisao jednu asistenciju, dok je 19-godišnji Talijan u devet nastupa pogodio četiri puta, uz dvije asistencije.

Milan i Montella nemaju prava na pogrešku te moraju pobijediti kako bi umanjili nezadovoljstvo navijača poslije poraza od Sampdorije, te žele nastaviti odličnu seriju u Europa ligi, u kojoj su na pet utakmica ukupno zabili 15 golova i primila svega jedan. 

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.