Kapelicu u Dubrovniku pretvorili u apartman. Sad ju je kupio Lukša Jakobušić

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL, Grgo Jelavic/PIXSELL

BIVŠI predsjednik Hajduka Lukša Jakobušić kupio je kapelicu Majke Žalosne (Mater Dolorosa) u dubrovačkom Lapadu i planira joj vratiti prvotnu svrhu. Ova je kapelica i ranije bila na prodaju, no očigledno bezuspješno. Inače, prije tri godine, umjesto novca, za kapelicu se nudila i zamjena za automobil.

Kapelica ima 25 kvadrata, a proteklih je godina služila kao apartman. O tom smo slučaju detaljno pisali na Indexu. Izgrađena je 1882., a već dugo ne služi sakralnoj svrsi, već je u privatnom vlasništvu. Jakobušić ju je kupio jer želi to promijeniti. 

Objasnio je što želi s kapelicom

"Odrastao sam u Lapadu, tim putem svakodnevno prolazio na putu u školu i ova kapelica za mene ima sentimentalnu vrijednost. Bila je na prodaju pa sam iskoristio priliku. Oduvijek je u privatnom vlasništvu i prijašnji ju je vlasnik spasio od propadanja, a ja ću se truditi obnoviti je na ponos svima uz pomoć struke. Ne mislim tu držati apartmane. Nadam se da bi se opet, barem povremeno, u njoj mogli odvijati vjerski obredi", rekao je Jakobušić za Slobodnu Dalmaciju.

Nije službeno potvrđeno koliko je Jakobušić platio kapelicu, ali dok je bila u oglasu, njena cijena iznosila je 120 tisuća eura, odnosno 4800 eura po kvadratu. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.