Kapetan Brazila: Bio sam u depresiji, htio sam prekinuti karijeru s 24 godine

Foto: Profimedia

BRAZILAC Danilo (32) je kapetan Juventusa, a na ovogodišnjoj Copa Americi bit će i kapetan Brazila. Iskusni defenzivac europsku karijeru gradio je kroz Porto, Real Madrid i Manchester City. U Juventusu je od 2019. godine, a za Real je igrao od 2015. do 2017. godine. Real ga je tada platio 31.5 milijuna eura, čime je postao najskuplji Realov branič u povijesti u to doba. U razgovoru za medije otkrio je kako je u tom razdoblju bio u depresiji.

"Htio sam se ostaviti nogometa"

"Bio sam depresivan tijekom prve sezone u Realu. Bio sam izgubljen, osjećao sam se beskorisno. Na terenu nisam mogao odigrati točno dodavanje na pet metara. Osjećao sam se nepokretno. Strast prema nogometu je nestala i nisam vidio izlaz. Htio sam se vratiti doma u Brazil i više nikada ne zaigrati nogomet."

"Kad smo igrali protiv Alavesa, Theo Hernandez mi je oduzeo loptu i ubacio Deyversonu da zabije. Mi smo pobijedili 4:1, ali to je bila greška koju ne smijete napraviti u Real Madridu. Nikad neću zaboraviti kako sam otišao doma te večeri i nisam mogao zaspati. Napisao sam u svom dnevniku: mislim da je vrijeme da prestanem s nogometom. Imao sam 24 godine."

Spasio ga je psiholog

Nakon toga je potražio stručnu pomoć: "Nikome nisam govorio što osjećam. Casemiro mi je pokušao pomoći, ali sam progutao žabu, kako kažu. Nakon nekoliko mjeseci patnje počeo sam posjećivati psihologa i on mi je stvarno spasio karijeru. Najvažnija lekcija koju me naučio bila je ponovno vidjeti igru očima djeteta."

Danilo prema Transfermarktu vrijedi 10 milijuna eura, a ugovor s Juventusom mu traje još godinu dana. Za reprezentaciju Brazila ima 57 nastupa i jedan gol. Za Juventus je odigrao 197 utakmica, za Porto 141, za Santos 75, za Manchester City 60, a za Real Madrid 56 utakmica u karijeri.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.