Kapetan Istre nakon isključenja: Uništio sam utakmicu. Mogao je biti i izravan crveni

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

U PRVOJ utakmici osmog kola SuperSport HNL-a u petak Šibenik i Istra su na Šubićevcu odigrali utakmicu bez golova. Taj ogled obilježio je sukob trenera istarske momčadi Paola Tramezzanija i dijela Istrine navijačke skupine Demoni. Situacija je postala toliko ozbiljna da je Tramezzani nasrnuo prema ogradi koja dijeli navijače od terena, a djelatnici kluba su ga odvajali od nje. Brzo su pritrčali i Istrini igrači, a između navijača i Tramezzanija stala je policija.

Kako je pisao istarski.hr, sukob Tramezzanija i navijača Istre u Šibeniku krenuo je još u prvom poluvremenu. Krenulo je kada je Istrin kapetan Slavko Blagojević neoprezno dobio žuti karton u 15. minuti, nakon čega su navijači Istre počeli vikati Tramezzaniju da izvede nervoznog Blagojevića. Tramezzani je na to odmahivao rukom, a onda je počeo nešto i dobacivati Istrinim ultrasima.

Navijači su nastavili protestirati kada je Blagojević zbog drugog žutog kartona isključen u 38. minuti, a na kraju susreta je Tramezzani krenuo prema tribini kako bi se verbalno obračunao s navijačima.

Kapetan preuzeo odgovornost

Nakon utakmice, Blagojević je preuzeo odgovornost u razgovoru za Regional Express: "Ja sam kriv što se sve to dogodilo i uništio utakmicu. Napravio sam glupost i moram snositi odgovornost. Žao mi je mojih suigrača jer nisu zaslužili ovo. Borili su se kao lavovi i ako nekog treba pljuvati, to sam ja, a ne trener i igrači. Ispričao sam se. Zasluženo sam dobio kartone.

Što se tiče prvog žutog kartona, takve prekršaje napravim svaku utakmicu po 5-6 puta, i često ne bude ni dosuđen faul. Ovaj put je dosudio faul i žuti karton, i mislim da je opravdan. Što se tiče drugog žutog, čak sam, kad sam kasnije pogledao snimku, pomislio da je mogao biti i izravni crveni."

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.