Kapetan Rijeke vraća se iz Kine ako se do ponoći ispuni ovaj uvjet

Foto: Luka Stanzl/Pixsell

OD ODLASKA Yannicka Carrasca i Nicolasa Gaitana iz Atletica u Dalian Yifan, osim kineskog prvoligaša, iznenada bi koristi mogla imati i Rijeka.

Naime, dolaskom tih dvojice igrača te s Joseom Fonteom i Matom Malešom u svlačionici, Dalian je ispunio kvotu od maksimalno četiri stranca u momčadi. No bogati kineski klub tu ne namjerava stati. Do kraja zimskog prijelaznog roka koji u Kini završava u 17 sati po hrvatskom vremenu, namjeravaju dovesti još jednog stranca, čime bi bivši kapetan Rijeke postao višak.

U tom slučaju Dalian bi Malešu vjerojatno isplatio barem dio ugovora koji mu traje do ljeta 2019. godine te mu dao papire da potraži novi klub. Prema pravilniku HNS-a o registraciji igrača, klubovi izvan prijelaznog roka (koji je u Hrvatskoj završio 15. veljače) mogu registrirati igrače kojima je ugovor raskinut na štetu kluba odlukom tijela FIFA-e ili nacionalnog nogometnog saveza nadležnog za rješavanje sporova između igrača i klubova.

Maleš ne spada ni u jednu od ovih dviju kategorija, ali se u HNS-ovu sustavu i dalje s datumom 21. veljače vodi kao igrač Rijeke, za razliku od svih ostalih igrača koji su ove zime otišli s Rujevice. Maleš je u Kinu otišao početkom mjeseca, no ne ažurira li HNS svoj sustav, mogao bi se vratiti u Rijeku...

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.