Kapetan Španjolske: Hrvati imaju nevjerojatan natjecateljski gen za tako malu zemlju

Foto: EPA

KAPETAN španjolske reprezentacije Álvaro Morata rekao je da će subotnja utakmica između Hrvatske i Španjolske na otvaranju Eura u skupini B biti teška za obje momčadi. Hrvatska je bila u finalu Svjetskog prvenstva 2018., polufinalu Svjetskog prvenstva 2022. te u finalu Lige nacija 2023.

"Hrvatska se zna natjecati i to je njena glavna vrlina. Godinama dolazi do završnice na svim natjecanjima. Igrali smo s njom u finalu Lige nacija. Njeni igrači imaju nevjerojatan natjecateljski gen za tako malu zemlju kao što je njihova. Ali Španjolska je također motivirana pa će biti teško i jednima i drugima", izjavio je 31-godišnji napadač Atletico Madrida.

Španjolska je prije godinu dana odigrala s Hrvatskom 0:0 u Rotterdamu u finalu Lige nacija, a onda je pobijedila boljim izvođenjem 11-eraca. Morata, koji je tada odigrao 66 minuta, kaže da je Španjolska među favoritima za osvajanje Europskog prvenstva.

Morata: Španjolski dres implicira da si među favoritima

"Španjolski dres implicira da si među favoritima. Igrat ćemo puni želje i zanosa. Možemo se natjecati sa svakim i ispisati povijest", rekao je napadač sa 77 nastupa i 35 golova u crvenom dresu Španjolske.

Morati će to biti šesta utakmica s Hrvatskom, a iskazao se na prošlom Euru odigranom prije tri godine. Utakmica osmine finala završila je 3:3, a Morata je u 100. minuti produžetka zabio gol za 4:3. Španjolska je pobijedila s 5:3 Hrvatsku, a kasnije ju je u polufinalu zaustavila Italija. Španjolska je bila prvak Europe 1964., 2008. i 2012. godine. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.