Kapetan Srbije prozvao Piksija: Gledam Modrića u Hrvatskoj

Foto: Profimedia

NOGOMETAŠI Srbije završili su nastup na Europskom prvenstvu u Njemačkoj, nakon što su u skupini C zauzeli posljednje mjesto ljestvice. Grupu je osvojila Engleska, ispred Danske i Slovenije, a sve te tri reprezentacije nastavit će natjecanje u osmini finala.

Kapetan Srbije Dušan Tadić teško je prihvatio eliminaciju svoje reprezentacije s Eura, ali i tretman koji je imao kod izbornika Dragana Piksija Stojkovića. Protiv Engleske je odigrao tek 29 minuta, protiv Slovenije je izvađen iz igre u 82., a u utakmici odluke nastupio je u drugom poluvremenu.

Kritika izborniku

"Protiv Engleske nisam krenuo od početka. Bilo mi je krivo, ali ja sam nebitan. Na poluvremenu se kaže ulazite ti i Ilić, dajem puni gas i onda taman kad sam trebao ući, kaže mi da ulazi samo Ilić, a ja neka odmorim. Ne znam, prirodno je da ćeš se osjetiti povrijeđenim.

Nisam nikoga htio uvrijediti, ja to mislim i mislim da to nije loše. Možda to nekome zvuči arogantno, ali sam samo htio preuzeti odgovornost na sebe i nekome dati primjer. Nije mi bio cilj ništa drugima govoriti. Drugi su tu da pričaju", rekao je još jednom što ga je zasmetalo nakon prve utakmice.

"Mogao sam više pružiti"

Srbija je utakmica završila s dva boda, nakon 0:1 protiv Engleske, 1:1 sa Slovenijom i 0:0 protiv Danske.

"Kako je ovo teško. Samo sekundu, oprostite mi. Pa dobro, eto, hajde. Mislim da sam zaslužio bolji tretman da bih mogao više pružiti ekipi zato što sam ja timski igrač i želim pomoći timu. Nisam ja bitan u ovoj priči, bitno je što donosiš na terenu", istaknuo je, a onda za opis svoje situacije iskoristio primjer Luke Modrića (38).

"Da sam igrao više, mislim da bih mogao više pružiti. Odluka je takva. Gledam u Hrvatskoj Modrića, tri godine je stariji od mene i uglavnom je svaku utakmicu na terenu, nebitno kakva je situacija. Tu sam, igrat ću koliko trebam igrati i koliko mi se kaže", zaključio je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.