Kapetan Švedske uoči utakmice s Hrvatskom dobio plavi karton. Evo što to znači

Foto: EPA

KAPETAN švedske rukometne reprezentacije i jedan od njenih najboljih igrača Jim Gottfridsson dobio je plavi karton u utakmici sa Slovenijom u trećem kolu Olimpijskih igara. Zbog takve kazne bi srednji vanjski Švedske mogao propustiti dvoboj s Hrvatskom, koji je na rasporedu u petak od 14 sati.

Što je plavi karton u rukometu?

Plavi karton najstroža je moguća kazna koju igrač može dobiti na jednoj rukometnoj utakmici. Osim što igrač nema pravo nastupa do kraja susreta, plavi karton znači da će disciplinska komisija odlučivati i o mogućoj dodatnoj kazni za igrača koji ga je dobio.

Ta dodatna kazna najčešće je suspenzija od barem jedne utakmice. Slična situacija dogodila se i Hrvatskoj prije dvije godine, kada je David Mandić dobio plavi karton u utakmici protiv Francuske. Zbog toga je bio suspendiran na jedan susret. 

Gottfridsson je, pak, plavi karton dobio tako što je sredinom drugog poluvremena vrlo grubo startao na slovenskog srednjeg vanjskog Deana Bombača i udario ga laktom u vrat. Suci su mu nakon pregleda snimke dodijelili najstrožu kaznu.

Problemi za Švedsku

Bude li i Gottfridsson suspendiran, bio bi to težak udarac za Šveđane jer se radi o najboljem igraču s Europskih prvenstava 2018. i 2022. godine, kada je Švedska osvajala srebro odnosno zlato. Na poziciji srednjeg vanjskog Švedska bez njega ovisi o Felixu Claaru, igraču Magdeburga.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.