Karabatić odigrao zadnju utakmicu u životu: Gotovo je, sport je nekad tako okrutan

Foto: EPA

NJEMAČKA je drugi polufinalist rukometnog turnira na Olimpijskim igrama u Parizu. U polufinalu je nakon produžetaka pobijedila domaćina Francusku 35:34 i izborila susret sa Španjolskom za mjesto u finalu. Francuska je u zadnju minutu ušla s vodstvom od 29:27.

Renars Uščins je 13 sekundi prije kraja iz sedmerca smanjio na -1, a Francuska je "ukrala" par sekundi i zvala time-out. Poslije time-outa uslijedila je nevjerojatna greška francuskih rukometaša. Uščins je presjekao dodavanje Dike Mema i u zadnjoj sekundi zabio za produžetke u kojim su Nijemci slavili i prošli u polufinale.

Tužan kraj najveće karijere u povijesti rukometa

Poraz Francuske je značio da je veliki Nikola Karabatić (40) odigrao zadnju utakmicu u životu. Najtrofejniji i za mnoge najbolji rukometaš svih vremena na šokantan način se oprostio od rukometa. 

"Gotovo je, više nikada neću doživjeti ovakvu atmosferu. No sa zadovoljstvom zatvaram svoju karijeru, i dalje ću bodriti ovu talentiranu francusku momčad. Ostvario sam svoje snove, ponosan sam na sve titule i medalje koje smo osvojili", razočarano je pričao Karabatić pa se kratko osvrnuo i na šokantan kraj susreta s Njemačkom:

''Jako smo razočarani, sport zna biti okrutan.''

Osvojio je sve 

Karabatić je s reprezentacijom Francuske osvojio tri olimpijska zlata (2008., 2012. i 2020.), četiri svjetska zlata (2009., 2011., 2015. i 2017.) te četiri europska zlata (2006., 2010., 2014. i 2024.). U klupskoj karijeri također je osvojio sve više puta, a izdvajaju se tri Lige prvaka. Tri je puta biran za najboljeg igrača svijeta (2007., 2014., 2016.).

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.