Karla Prodan osvojila srebro na Grand Prixu, Hrvatska oborila rekord

Foto: Hrvatski judo savez

HRVATSKA džudašica Karla Prodan osvojila je srebrnu medalju u kategoriji do 78 kg posljednjeg dana zagrebačkog Grand Prixa. Bila je to rekordna peta medalja za Hrvatsku. Članica splitskog kluba Pujanke je u finalu izgubila od Nizozemke Sanne vn Dijke. Prodan je pokušavala sve, na nesreću primijenila je kawazu-gake dok je pokušavala protunapasti Van Dijke i bila je kažnjena treći put, ponudivši pobjedu nizozemskoj džudašici.

"Zadovoljna sam sa svim svojim borbama, čak i s ovom finalnom. Morat ću malo to pogledati, prokomentirati s trenerom, stvarno ne znam zašto ova zadnja kazna. Sve u svemu zadovoljna sam, nakon pauze, nakon cijelog ovog olimpijskog ciklusa što je za mene bio jako kratak. Tih pet-šest mjeseci, turnir svaki tjedan. Malo sam preko ljeta odmorila, predahnula i nakon mjesec dana se vratila treninzima," rekla je 26-godišnja Splićanka.

"Bila sam smirena, čak su mi kolege rekli da sam bila nikad više fokusirana što je za mene čudno, ja se inače uvijek smijem-zabavljam. Danas sam bila baš fokusirana, mislim da se to vidjelo na mojim borbama," dodala je.

Kumrić završio na sedmom mjestu

Prodan je u eliminacijskim borbama upisala tri pobjede. Bolja je bila od Poljakinje Aleksandre Turek, Francuskinje Liz Ngelbeye i Nizozemke Lieke Derks. Uz Prodan, do finalnog bloka stigla je i Helena Vuković u kategoriji +78 kg.

Članica JK Samobor je imala borbu za brončanu medalju protiv Talijanke Erice Simonetti, ali je izgubila. Prije toga pobijedila je Poljakinju Witoriju Lis i Hrvaticu Tinu Radić, dok je poraz upisala protiv Izraelke Yuli Alme Mishiner.

Splićanin Marko Kumrić (AJK Student Split) borio se u kategoriji -100kg te je završio na sedmom mjestu. U prvom kolu savladao je Nijemca Johannesa Freya, u četvrtfinalu je izgubio od Ukrajinca Antona Savitskija, dok u repasažu nije uspio pronaći riješenje za Izraelca Iosifa Simina.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.