Karoglan je prije tri mjeseca otišao u Moldaviju. Evo kako mu ide

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

POČETKOM kolovoza Mislav Karoglan (42) je postao novi trener Šerifa iz Tiraspola. Hrvatski stručnjak potpisao je dvogodišnji ugovor s moldavskim klubom u kojem je naslijedio Ukrajinca Jurija Gura (47), koji je otišao nakon što je u kvalifikacijama za Europsku ligu ispao od švedskog Elfsborga.

Karoglan je mandat započeo teškim porazom (3:0) u gostima kod ljubljanske Olimpije u trećem pretkolu Konferencijske lige. Slovenci su kasnije slavili i 1:0 u Tiraspolu i tako okončali Šerifovu europsku sezonu. Međutim, otad je Karoglan stabilizirao ekipu.

Neporažen je u prvenstvu

U osam prvenstvenih kola upisao je sedam pobjeda i jedan remi. Šerif je trenutno nakon 10 kola neporažen i prvoplasiran s 26 bodova, čak osam više od prvog pratitelja Baltija. Karoglan je nakon Zorana Vulića, Zorana Zekića, Gorana Sablića i Stjepana Tomasa postao peti hrvatski trener na klupi Šerifa.

Riječ je o klubu osnovanom 1997. godine. Ukupno je 20 puta bio prvak Moldavije, 12 puta osvojio je nacionalni kup, a sedam puta superkup. Nakon što je tri godine zaredom osvojio naslov moldavskog prvaka, Šerif je prošlu sezonu završio na drugome mjestu, iza Petrocuba iz Hincestija.

Karoglan je imao dva mandata u Hajduku

Karoglan je rođeni Splićanin čija je igračka karijera trajala od 2003. do 2016. godine. U Hajduku je najprije bio pomoćni trener, potom ga je vodio u 12 utakmica na kraju 2022. godine i u tom periodu nije doživio nijedan poraz. Splitski klub zamijenio ga je Ivanom Lekom, a Karoglan je potom početak sezone 2023./2024. proveo u Istri, gdje je odradio samo tri utakmice prije no što je smijenjen.

Hajduk ga je vratio na klupu u listopadu prošle godine i ondje je bio do travnja. U tom razdoblju odradio je 21 utakmicu s 12 pobjeda, četiri neriješena rezultata i pet poraza. Iako je u drugom mandatu odlično krenuo s Hajdukom te bio vodeći na polusezoni SuperSport HNL-a, presudili su mu loši rezultati u proljetnom dijelu.

Splitska momčad početkom travnja je ispala iz borbe za naslov prvaka SuperSport HNL-a i iz SuperSport hrvatskog kupa, koji je dvaput zaredom osvojila. Smjena Karoglana bila je jedan od dvaju velikih poteza Hajduka u tom periodu. Klub je prije njega napustio predsjednik Lukša Jakobušić, kojeg je smijenio Nadzorni odbor.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.