KATALONCI ODUŠEVLJENI RAKITIĆEM "Naslovnice su rezervirane za druge, a on briljira u tišini"

Foto: Guliver Image/Getty Images

DAN nakon pobjede Barcelone protiv Alavesa (2:1) katalonski Mundo Deportivo kao jednog od najbitnijih igrača slavnog kluba izdvaja Ivana Rakitića.
 
Navode kako je u manje od pola godine prošao put od igrača čija je budućnost u klubu neizvjesna do neizostavnog člana početnih 11.
 
"Prošlog ljeta njegova budućnost u Barceloni bila je pod upitnikom i vjerovalo se kako bi ga prodali da je stigla dobra ponuda. Vjerovalo se da će ga zamijeniti Paulinho i Andre Gomes", piše Mundo Deportivo.
 
"Kada je trener Ernesto Valverde stigao na klupu Barcelone, prvo što je napravio bio je razgovor s Rakitićem. Nakon toga je hrvatski nogometaš postao jedan od njegovih najbitnijih igrača. Dovoljno govori što je uz vratara Ter Stegena i Messija jedini igrač koji je odigrao sve utakmice u Primeri."
 
Novinar Edu Polo razočaran je što se Rakitićeva uloga ne cijeni dovoljno.
 
"Naslovnice su rezervirane za druge i o njemu se rijetko priča, ali Rakitić radi u tišini i tako je postao jedan od glavnih arhitekta sjajne Barcelonine sezone."
 
Ove sezone je Rakitić, koji je u Barcelonu stigao 2014. godine iz Seville za 18 milijuna eura, odigrao 33 utakmice i postigao tri gola uz četiri asistencije.
 
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.