Rijeka slavi! Hajduk na Rujevici nemoćan i s igračem više

Foto: Hina

NA RUJEVICI je Rijeka u Jadranskom derbiju u 24. kolu HNL-a s 1:0 pobijedila Hajduk.

> Kek: Nema većeg gušta nego pobijediti klub za koji si navijao

> Armada poručila Torcidi: Pošaljite Grobarima zahtjev za prijateljstvom
 
Godinama ista priča - Hajduk ne može protiv Rijeke
 
Četiri godine ista priča - Hajduk ne može do pobjede protiv Rijeke. Utakmica na Rujevici bila je 14. zaredom na kojoj Hajduk nije uspio srušiti velikog rivala. Niz traje još od 2012. godine.
 
Desetkovani Hajduk izbjegao debakl
 
Hajduk je ovu utakmicu izgubio i prije prvog sučevog zvižduka. U Rijeku je stigao desetkovan bez trojice ponajboljih igrača - Ohandze i Vlašića zbog ozljede i Sušića, koji je pocrvenio u posljednjem kolu protiv Lokomotive.
 
U posljednjem međusobnom okršaju Rijeka je na Poljudu slavila s 3:0, a pravo je čudo kako je Hajduk na Rujevici prošao samo s jednim golom u mreži.
 
Balaj i Bezjak se ispromašivali, Hajduk spašavale vratnica i greda
 
Nevjerojatno je što su sve izabranici Matjaža Keka promašili u prvom dijelu. Serija promašaja počela je već u osmoj minuti kada je Balaj glavom pucao pored gola. Dvije minute kasnije je napadača Rijeke zaustavio Hajdukov vratar Kalinić, a u 14. je goste spasila greda nakon udarca Ristoskog. 
 
 
 
Tri velike prilike propustio je Bezjak sredinom prvog poluvremena - najprije mu je loš udarac lako obranio Kalinić, tri minute kasnije je sjajno pucao, no zablistao je Hajdukov vratar, a u 32. je napadač Rijeke pogodio vratnicu.
 
Derbi odlučen sretnim golom
 
Goste je Rijeka slomila na startu drugog poluvremena sretnim golom. Matei je ubacio iz kornera, Samardžić skrenuo loptu glavom koja se odbila od Jeffersona i završila u mreži.
 
Hajduku nije pomoglo niti isključenje Maleša
 
Pobjedu Rijeke mogao je dovesti u pitanje Maleš, koji je naivno dobio drugi žuti karton 25 minuta prije kraja. Ipak, Hajduk ni s igračem više nije uspio ozbiljnije zaprijetiti Vargiću, tek je Roguljić imao nekoliko nepreciznih dalekometnih udaraca.
 
Keku se isplatila ofenziva, Hajduk ne bi zabio ni da je s igračem više igrao još 90 minuta
 
Nakon teškog 0:3 poraza na Maksimiru, Rijeka se brzo oporavila. Kek je otvorio utakmicu s Bezjakom, Balajem i Gavranovićem, budući da Tomasov od kojeg su Splićani strahovali nije bio spreman za 90 minuta. 
 
Kekova momčad zaigrala je puno ofenzivnije nego protiv Dinama, a tek nakon isključenja Maleša slovenski stručnjak krenuo je zatvarati utakmicu, no Hajduk je i s igračem više bio bezopasan jer mu je nedostajalo kreativnosti i ideje u veznom redu kojeg su izdominirali Močinić i Maleš, dok je potonji bio u igri.
 
Kod Hajduka debitant među najboljim
 
Hajduk je, osim u napadačkom dijelu igre, zakazao i kod prekida. Nevjerojatno je koliko su Burićevi izabranici griješili nakon ubačaja i ostavljali suparnike slobodnima. Od igrača Hajduka, uz standardno solidne Jeffersona i Velazqueza, izdvojio se debitant Vojković koji je u drugom poluvremenu dobio priliku koju je dobro iskoristio. Doduše, hrabrom Vojkoviću se i nije bilo teško iskazati pored indisponiranih i preplašenih suigrača.
 
Rijeka bježi Hajduku i čeka Dinamov kiks
 
Riječani su se s tri boda približili Dinamu na dva boda, ali s utakmicom više. Od trećeplasiranog Hajduka sada imaju sedam bodova više.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.