Kek: Kritiziraju me da stalno igram bunker

Foto: EPA

NOGOMETNA reprezentacija Slovenije je u 2. kolu skupine 3 Lige nacija B deklasirala Kazahstan 3:0 hat-trickom Benjamina Šeška i nakon dvije odigrane utakmice ima četiri boda. Momčad Matjaža Keka odigrala je jako dobru utakmicu i sve je riješila već u prvom poluvremenu.

Šeško je u 23. minuti doveo Sloveniju u vodstvo, a pet minuta kasnije je povisio na 2:0. Gosti su bili potpuno bezopasni, a napadač Leipziga dotukao ih je golom u 63. minuti. Šeško je došao do brojke od 14 golova u 35 nastupa za Sloveniju. Pokazao je koliko je raznovrstan igrač te da može zaprijetiti na razne načine.

Kod prvog gola 21-godišnji Šeško je uzeo loptu na 40 metara od protivničkog vratara, prošao četvoricu Kazahstanaca te prebacio njihovog golmana. Kod drugog gola je pokupio jedan otpadak i gurnuo loptu u mrežu, dok je treći gol zabio nakon visokog skoka u petercu.

Nakon utakmice Šeška je hvalio slovenski izbornik Matjaž Kek

"Šeško je večeras za nas bio sjajan egzekutor, ali cijela ekipa je odigrala dobro. Beni je genijalac, moramo se samo pobrinuti da mu momčad pomogne. Kad ga vidim da se smije, znam da su pred nama velike stvari. Postoji velik interes za Šeška, mnogi se veliki klubovi raspituju.

Ali Slovenija nisu samo Benjamin Šeško, Jan Oblak ili Matjaž Kek. Želim da budemo uigran stroj, a to možemo postati samo ako budemo dovoljno samokritični. Iza nas je jako dobar tjedan. Kritizirali su me neki da stalno igram bunker. E, pa u ovoj utakmici je bilo drugačije", rekao je nakon utakmice Kek.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.