Kentu propao odlazak u Arabiju. Što to znači za Dinamo?

Foto: EPA-EFE

NAKON što je ostao bez Josipa Brekala, Dinamo traži još jednoga krilnog napadača za nastavak sezone. Stara je vijest da je zainteresiran za Ryana Kenta iz Fenerbahčea, a danas će manje-više sve oko tog eventualnog transfera biti puno jasnije.

Podsjetimo, 27-godišnji Kent došao je u Fenerbahče prošlog ljeta, ali uopće nije u planovima trenera. Igrao je uglavnom u skupini Konferencijske lige, a zadnji nastup u prvenstvu upisao je u studenom, i to jednu minutu protiv Adane. Englez traži klub u kojem bi igrao, ali jednako mu je važna i zarada.

Propao odlazak u Arabiju

Kent je imao ponudu saudijskog Al Ettifaqa, koji vodi Steven Gerrard. Saudijci su navodno bili spremni otkupiti njegov ugovor za četiri milijuna eura, ali igrač se nije uspio dogovoriti oko uvjeta. Budući da je prijelazni rok u Saudijskoj Arabiji završio sinoć, ta je opcija otpala. Kent na stolu ima još neke ponude klubova s Otoka, kojima večeras završava prijelazni rok.

Spominju se klubovi iz Championshipa, ali ništa konkretno. Turski TRT Sport objavio je sinoć da je Fenerbahče "zamrznuo" Kentov ugovor, bijesan što je Englez odbio sve klubove koji su ga željeli, a čije je ponude Fener prihvatio. Nije precizirano što zamrzavanje ugovora točno znači, ali vijesti turskih medija treba uzeti s malo zadrške jer smo vidjeli da su svašta u stanju napisati.

Gdje je u cijeloj toj priči Dinamo? Za njega je svakako dobra vijest što je Kentu propao odlazak u Arabiju. Kako doznajemo, Fenerbahče je ostao u dobrim odnosima s Dinamom nakon transfera Dominika Livakovića i Turci ne bi imali ništa protiv toga da Kent dođe na posudbu u Maksimir do kraja sezone.

Pomaže i Livaković?

Dinamo tu posudbu najvjerojatnije ne bi platio i, kad se sve zbroji, Kent bi ga na kraju priče koštao manje nego Josip Brekalo. Želja Dinama je jasna, želja Fenera također i čeka se još samo Kent. Njemu je Dinamo u ovom prijelaznom roku bio jedna od zadnjih opcija, ali kako se bliži ponoć, opcija i vremena je sve manje. 

Dinamo je kontaktirao i Dominika Livakovića, koji je Englezu iz prve ruke opisao što može ondje očekivati. Sve je na stolu, čeka se još samo Kentova odluka. Najveći Dinamov adut je što prijelazni rok u HNL-u traje do 15. veljače, pa Englez ima dovoljno vremena da se odluči za eventualni dolazak u Maksimir.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.