Kerr: Vidio sam srpske igrače kako plaču. Užasno sam se osjećao, sve su napravili

Foto: EPA

KOŠARKAŠI Sjedinjenih Američkih Država u ludoj su utakmici pobijedili Srbiju 95:91 i plasirali se u finale Olimpijskih igara. Srbi su vodili gotovo cijelu utakmicu, iz četvrtine u četvrtinu su povećavali prednost, ali na kraju je SAD odigrao fantastičnih zadnjih 10 minuta i stigao do pobjede vrijedne finala, gdje će igrati protiv Francuske. Srbija će se za broncu boriti protiv Njemačke.

Izbornik SAD-a Steve Kerr dao je izjavu nakon utakmice. "Srbija je bila briljantna, čast mi je što sam bio dio ove utakmice. Ovo je bila jedna od najboljih utakmica u mom životu. Rekao sam našim trenerima da će ovo biti najteža utakmica na turniru, očekivao sam upravo ovo.

Srbija je jako dobra momčad, jako je dobro vođena. Nikoga nije lako dobiti triput zaredom u kratkom roku, a mi smo je prije ovoga dvaput dobili i pritom nije bilo neizvjesnosti. Mrzio sam to jer sam osjetio da će sada biti jako teško", rekao je Kerr, ujedno višestruki osvajač NBA lige s Golden State Warriorsima.

"Savršena utakmica"

Istaknuo je da je Srbija odigrala savršenu utakmicu te dodao: "Naravno, sretan sam što smo pobijedili. Vidio sam neke srpske igrače kako plaču poslije utakmice. Užasno sam se osjećao jer su napravili sve, igrali su divnu košarku."

Na pitanje je li bio zabrinut zbog mogućeg poraza, Kerr je odgovorio: "Naravno, da. Bio sam zabrinut cijeli jučerašnji dan i cijelu utakmicu. Nikola Jokić je najbolji košarkaš na svijetu, a srpska reprezentacija uvijek zna kako igrati. Ova njihova momčad šuterski nije najbolja usporedimo li je s prijašnjima.

Ali trice su im večeras bile nužne i pogađali su ih. Činilo mi se kao da su svaki put pogodili važan šut. Imali smo taman toliko vremena kako bismo se vratili i pobijedili. No bilo je teško, bili su nevjerojatni."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.