ufc

Khabibova oproštajna borba razočarala UFC

Foto: Getty Images/Guliver Image

KHABIB NURMAGOMEDOV je prošle subote pobijedio Justina Gaethjea u Abu Dhabiju i nakon borbe je senzacionalno objavio kraj karijere.

Rus je u mirovinu otišao sa savršenim omjerom 29-0 i najavio je da se posvećuje treniranju mladih boraca kako bi im pomogao da postanu profesionalci.

Khabibova odluka da se povlači šokirala je fanove diljem svijeta, no njegova zadnja borba nije ostvarila gledanost kakvu je UFC očekivao.

White najavio slabu gledanost

Šef te organizacije Dana White govorio je u danima prije eventa da prodaja pay-per-view (PPV) paketa ne ide najbolje, a njegove prognoze su se ostvarile.

UFC je objavio da je PPV za event na kojemu je glavna borba bila ona između Nurmagomedova i Gaethjea kupilo tek 675.000 fanova od čega tek 500.000 iz Amerike.

Razlog slaboj gledanosti jest činjenica da se glavna borba večeri u SAD-u prikazivala u vrijeme ručka što Amerikancima nije atraktivan termin. UFC je satnicu slagao prema europskim fanovima budući da je Khabib puno popularniji u Europi nego u SAD-u.

Četiri puta manje PPV-a nego za borbu Khabiba i Conora

UFC 254 tek je peti najgledaniji UFC-ov event u 2020. godini. Najviše PPV-a, čak 1,3 milijuna, prodala je borba Kamarua Usmana i Jorgea Masvidala.

Najgledaniji event u povijesti ove organizacije je UFC 229 na kojemu su se prvi put borili Khabib i Conor McGregor. PPV je platilo 2,4 milijuna korisnika koji su nakon borbe svjedočili općoj tučnjavi u ringu i izvan njega u kojoj su sudjelovali Khabibovi i Conorovi ljudi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.