Kickboks spektakl u Ciboni: Iznenađujući poraz Poturka, pravi rat Georgea i Mehića

Foto: Fightsite

VEČERAS su svi ljubitelji kickboksa koji su se našli u Ciboni mogli uživati. FFC 20 dao je vjerojatno najizjednačeniji kickboks program svih FFC evenata do sada. Vidjelo smo pobjedu Colina Georgea nad Elmirom Mehićem nakon čak pet rundi, sjajno Andya Vrtačića koji je iznenadio Bobana Krušića, a pobjede su upisali i Nikola Cimeša, Jasmin Bajrović i Nikita Chub. No, posebno dobar bio je glavni meč, gdje je Frederik Sinistra iznenađujuće savladao Dževada Poturka.

Nikola Cimeša def. Adam Gaal - jednoglasna odluka sudaca

FFC 20 kickboks program otvorila je borba u kojoj je odličan nastup prezentirao 21-godišnji srpski borac. Od početka je kontrolirao svog mađarskog protivnika, a kako je borba prolazila, bio je sve uvjerljiviji te preciznije pogađao. Prvu rundu Cimeša je svog protivnika oštetio low kickovima, da bi kasnije došao do potpune dominacije.

Drugu rundu je tako došlo do prvog brojanja za mađarskog borca, a do kraja runde je još nekoliko puta bio u teškoj situacija. U trećoj rundi je Cimeša doslovno Gaala deklasirao i jedino što može sebi prigovoriti ili žaliti je što nije uspio borbu završiti prije sudačke odluke. No, ta odluka je bila uvjerljiva i jednoglasna te je pobjednik momak iz Ronin gyma.

Andy Vrtačić def. Boban Krušić - većinska odluka sudaca

Jako izjednačen i neizvjestan meč ova dva mlada momka. Iako je Krušić bio favorit na papiru, momak iz pulskog Trojana je pokazao koliko se dobro radi u njihovoj dvorani. Nastupio je bez respekta prema protivniku koji se već borio protiv puno iskusnijih i kvalitetnih boraca nego što je hrvatski 21-godišnjak.

Prve dvije runde smo tako mogli vidjeti dvije situacije. Ručne tehnike, koje su bile na strani Crnogorca te udarci nogama, koji su puno snažniji i precizniji bili Vrtačićevi. Ipak, ono što je Puležanu davalo prednost sigurno je bila agresija i kontrola ringa, koja je bila na njegovoj strani. Krušić je na to pokušao odgovoriti napadom u drugoj polovici druge runde, no niti tu se Vrtačić nije davao uvući u previše otvorenu razmjenu.

Nakon treće runde, koja je također protekla u sličnom odnosu snaga, došlo se do odluke sudaca, a dvojica su smatrali kako je Vrtačić pokazao dovoljno i da nije potrebna četvrta runda. Krušić ovako dolazi do trećeg poraza u trećem FFC nastupu, čime se dokazalo da najtalentiranijem crnogorskom borcu nikako ne leži ova organizacija.

Jasmin Bajrović vs. Jasko Memišević - nokaut, 2. runda (2:28)

Sjajna pobjeda FFC Futures prvaka, Jasmina Bajrovića, člana Zagreb Muay Thai tima, trenera Srđana Špirka. Iskoristio je svoju kvalitetu, ali i činjenicu da mu je protivnik prihvatio ovu borbu samo par dana ranije. Memišević je krenuo hrabro, ali nije uspio izdržati.

Prvu rundu je Bajrović jako dobro prolazio direktima, kojima je vrlo brzo raskrvario nos svom protivniku, a u posljednjoj minuti runde je dogodio kroše koji je doveo do brojanja, no Memišević se oporavio i otvoreno se upustio u borbu do zvona za kraj. Hrabro je nastavio i u drugoj rundi, ali pola minute prije kraja je sve bilo gotovo. Unutar jedne izmjene se distanca dovoljno skratila da Bajrović pogodio sjajno koljeno u jetru i to je bilo gotovo. Memišević je bio u bolovima i jednostavno se nije uspio ustati i nastaviti.

Ovo je Bajrovićeva prva FFC pobjeda nakon što je osvojio Futures i još jedan uspjeh za Srđana Špirka, koji sa svojim momcima radi u pravom tajlandskom borilačkom duhu.

Colin George def. Elmir Mehić - jednoglasna odluka sudaca (nakon 5. runde)

Nisu Elmir Mehić i Colin George otvorili meč na način kakav bi publika očekivala od teškaša, posebno ako se gleda po prvoj rundi, gdje je većinom viđeno ispitivanje snaga te niti jedan borac nije uhvatio pravi tempo. George je većinom pokušavao kontrirati, dok Mehić nije bio dovoljno agresivan da bi mu ta runda pripala.

Mehić je zato pogodio tempo u drugoj rundi, gdje je Nizozemca više puta pogodio ručnim tehnikama te se može reći kako mu je ta runda pripala. Nešto slično vrijedi i za treću rundu, ali ostao je dojam da je u njoj George bio bolji te su suci donijeli odluku o ekstra rundi. Nakon slabe prve runde, u druge dvije su gledatelji ipak vidjeli ono po što su došli i mogli su biti zadovoljni što će se to nastaviti i dalje.

Dodatnu dionicu su borci krenuli agresivno te razmjenili par pravih izmjena, no onda ponovno smiruju ritam, sve do posljednje minute, kad su obojica pokazali želju za pobjedom i krenuli u pravu 'šoru'. No, niti tu nije bilo prednosti ni za jednog boraca i sve odlazi u petu rundu.

Nažalost po gledatelje, borci su već bili previše umorni da bi jednako ponudili i u petoj rundi, pa tako do posljednjih pola minute nije bilo previše akcije. Onda je Mehić krenuo po pobjedu, no to mu se nije isplatilo. U doslovno posljednjim sekundama borbe, George je povezao desni direkt s lijevim krošeom, kojim je prizemljio Mehića te je došlo do brojanja. Upravo to brojanje je presudilo i George je slavio sudačkom odlukom.

Nikita Chub def. Denis Marjanović - jednoglasna odluka sudaca

Opasni Banjalučanin ovog puta nije uspio prikazati kvalitetu, kao u nekim svojim ranijim mečevima, posebno onima protiv Mesuda Selimovića ili Mirana Fabjana, Bio je favorit protiv Nikite Chuba, ali ukrajinski borac i FFC Futures pobjednik je ovog puta bio puno bolji.

Ostavio je dojam puno iskusnijeg borca nego što to zapravo govori broj njegovih mečeva, vrlo pametno kontrirajući Marjanoviću, koji nije imao distancu iz koje najbolje djeluje. Ne može se reći da Marjanović nije pokušavao, ali pravih udaraca gotovo da nije bilo.

Konačna odluka meča došla je u trećoj rundi, kad je middle kick Chuba odsjeo na desnom laktu Marjanovića, kojeg je to toliko zaboljelo da je stao te je došlo do brojanja. Marjanović je izdržao dok kraja, ali nije našao svoju priliku i praviše kalkulacije, ali i umora od meča koji je imao prije samo tjedan dana, ga je koštalo poraza u ovom meču.

Frederik Sinistra def. Dževad Poturak - jednoglasna odluka sudaca

Iako je borbu prihvatio prije samo nekoliko dana, Frederik Sinistra došao je do pobjede nad Dževadom Poturkom. U jednom odličnom meču presudila je bolja taktika Belgijanca, koji je skračivao distancu i pametno koristio klinčeve.

Takvih pristupom je Poturka iznenadio već prvu rundu, a nekoliko puta smo vidjeli i jako zanimljive pokušaje udaraca nogom. Nakon što prvu rundu ipak nitko nije pokazao više od protivnika, otvorenije se krenulo u drugu, no i dalje je ostao dojam da BH Machine ima krivi pristup, kojim je dopuštao Sinistri da se bori upravo onako kako on želi i kako mu odgovara.

Tako se, nažalost po Poturka i njegove navijače, nastavilo i u trećoj rundi i jednostavno nije bilo dvojbe tko je pobjednik. Sinitra je tako došao do velike pobjede, a još je veća ako se uzme u obzir činjenica kako je pristigao kao kasna zamjena.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.