Kicker: Bayer Leverkusen želi hrvatskog reprezentativca

Foto: EPA

STOPER hrvatske reprezentacije Josip Šutalo (24) je želja njemačkog prvaka Bayer Leverkusena u ovom prijelaznom roku, piše Kicker. Navode da je bio želja Bayera i prošlog ljeta, ali da se ipak pridružio Ajaxu za 20.5 milijuna eura. Šutalo ima važeći ugovor do ljeta 2028. godine, a Transfermarkt procjenjuje njegovu vrijednost na 15 milijuna eura.

"Šutalo je imao toplo-hladnu godinu u Nizozemskoj i sada bi mogao ponovno otići, budući da Ajax mora ostvariti prihod kako bi mogao djelovati na tržištu transfera. No, iz Nizozemske poručuju da Šutalo samo ograničeno govori engleski i da je komunikacija bila problem. Hoće li stvari uspjeti između njega i Bayera?", navodi Kicker.

Hrvatski reprezentativni stoper prošao je Dinamovu školu nogometa te bio na posudbi u Istri, a zagrebački klub ga je u ljeto 2023. prodao Ajaxu za 20.5 milijuna eura. Prema podacima Transfermarkta, Šutalo je time postao peti najskuplji igrač u povijesti Dinama.

Najveći transferi Dinama, prema Transfermarktu:

1. Joško Gvardiol u RB Leipzig - 36.8 milijuna eura
2. Marko Pjaca u Juventus - 29.4 milijuna eura
3. Dani Olmo u RB Leipzig - 29 milijuna eura
4. Luka Modrić u Tottenham - 22.5 milijuna eura
5. Josip Šutalo u Ajax - 20.5 milijuna eura

Šutalo, Sosa i Medić su na prodaju?

Šutalo je u Ajax došao istovremeno kao i sunarodnjaci Borna Sosa i Jakov Medić, no nikome od njih prva sezona u amsterdamskom klubu nije bila za pamćenje. Najveći nizozemski klub završio je sezonu 2023./2024. na petome mjestu tamošnjeg prvenstva s 56 bodova, daleko od prvog PSV-a, koji je imao 91. Nizozemski Telegraaf pisao je da bi sva trojica Hrvata mogla napustiti Ajax ovog ljeta jer vodstvo kluba želi smanjiti iznos koji izdvaja za plaće.

S obzirom na to da je Ajax u dijelu sezone bio pri dnu ljestvice, konačan plasman i ne čini se tako loš. Šutalo je u takvoj premijernoj sezoni upisao 32 nastupa u svim natjecanjima te je zabio jedan gol. Ima 17 nastupa za hrvatsku reprezentaciju, a na Euru je bio jedini igrač uz Dominika Livakovića i Joška Gvardiola koji je igrao sve minute na prvenstvu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.