Kimmich kontrira svima: Uživam kad ima puno utakmica

Foto: EPA

NIZ nogometaša buni se na pretrpan raspored natjecanja. Mnoge svjetske zvijezde tvrde da su preumorne od žestokog ritma koji im nameću UEFA i FIFA gustim rasporedima i brojnim natjecanjima. Ipak, njemački reprezentativac Joshua Kimmich (29) jedan je od rijetkih koji se ne slaže s tim tvrdnjama: "Moje mišljenje je malo nepopularno, ali ja sam netko tko voli igrati. Uživam kad ima puno utakmica", rekao je Bayernov igrač te dodao kako se raduje i Ligi nacija, koju mnogi nogometaši ne vole.

Svjestan je da su igrači preopterećeni pa zbog toga dolazi do brojnih teških ozljeda poput Rodrijeve, Bremerove i Carvajalove: "Mišićne ozljede također su povezane s visokim nivoom naprezanja. Ali u nogometu će uvijek biti ozljeda. Momčadi postaju veće, možete češće rotirati igrače. Puno je zanimljivije na terenu, ne znam baš ozljeđujete li se manje ako igrate manje. Često se teške ozljede događaju slučajno."

Kimmich može igrati na pozicijama desnog beka i veznog, a ove sezone ima devet nastupa i dvije asistencije u svim natjecanjima. Odigrao je 810 minuta za Bayern. U karijeri je još igrao za Stuttgart i RB Leipzig, a prema Transfermarktu vrijedi 50 milijuna eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.