Kina najuspješnija na Paraolimpijskim igrama. Evo koliko medalja je Hrvatska osvojila

Foto: HINA

NAKON što su posljednjeg dana Paraolimpijskih igara u Parizu održane maratonske utrke u sve četiri kategorije, poznata je i konačna ljestvica zemalja osvajačica medalja. Najuspješniji su Kinezi sa 220 medalja pri čemu 94 zlata, 76 srebrnih i 50 brončanih medalja. Drugi su Britanci sa 124 medalje pri čemu 49 zlata, 44 srebra i 31 broncom.

Amerikanci su treći sa 36 zlata, 42 srebra i 27 bronci za ukupno 105 medalja. Hrvatski parasportaši osvojili su četiri medalje, zlato je osvojila parastolnotenisačica Anđela Mužinić Vincetić u kategoriji WS3, srebro je osvojio Deni Černi u bacanju kugle u kategoriji F33, dok su bronce osvojili Luka Baković u bacanju kugle u kategoriji F46 i Dino Sinovčića na 100m leđno S6. Hrvatska je zauzela 59. poziciju od 85 reprezentacija koje su osvajale odličja.

Podsjetimo, Hrvatska je na ranije održanim Olimpijskimi igrama osvojila sedam medalja. Zlatne medalje osvojila su braća Sinković te Barbara Matić, srebro su osvojili vaterpolisti i Donna Vekić, a brončane medalje uzeli su Miran Maričić, Sandra Elkasević i Lena Stojković.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.