KK Cibona: Nalazimo se u vjerojatno najtežem stanju u svojoj bogatoj povijesti

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

KK CIBONA je objavila priopćenje u kojem želi pojasniti trenutno teško stanje kluba, kao i plan za rješavanje problema u kojima se klub našao. "Točno je da se klub nalazi u vjerojatno najtežem stanju u svojoj bogatoj povijesti, ali je to stanje bilo neizbježno nakon dugotrajnog upravljanja klubom na pogrešan način. Klub se već dulje vremena bori s konstantnim blokadama računa od strane raznih starih vjerovnika, a da u isto vrijeme nastoji osigurati nastavak nastupanja u svim natjecanjima."

Navodi se to u priopćenju kluba i dodaje da su u klubu uvjereni "da je upravo ovo trenutak i prilika da svi zauzmu ispravnu stranu i omoguće klubu da prvenstveno financijske probleme riješi na jedini moguć način, a to je preoblikovanjem kluba i pretvaranjem dugova u dionice kluba te postizanjem dogovora sa svim vjerovnicima koje klub može realno financijski izdržati."

Cilj ovisi o vjerovnicima kluba

"Sve osobe u klubu i oko kluba usmjerene su na postizanje tog cilja. No, ostvarenje tog cilja prvenstveno ovisi o vjerovnicima kluba", dodaje se i nastavlja:

"Točna je informacija da je račun kluba blokiran više od 120 dana, i da je Financijska Agencija sukladno zakonu predložila otvaranje stečajnog postupka. Međutim, nakon višekratnih razgovora sa svim vjerovnicima, iznos blokade računa je u međuvremenu značajno smanjen jer je većina vjerovnika postupila razumno i povukla svoje blokade.

No, svega nekolicina vjerovnika ostala je pri blokadi računa, iako im je jasno rečeno da mogućnosti za prisilnu naplatu nema, i da inzistiranjem na prisilnoj naplati neće uspjeti u naplati svojih potraživanja, a nad klubom će se otvoriti stečajni postupak. Imajući u vidu da je klub u predstečajnoj nagodbi već ostao bez gotovo sve svoje imovine, vjerovnici neće biti uspješni u naplati svojih potraživanja niti u stečajnom postupku.

Klub se nada dogovoru

Tako se čini šteta klubu, ali i svim vjerovnicima jer je jedini način da naplate svoja potraživanja opstanak i uspješan daljnji rad kluba. Najveći pojedinačni vjerovnik odnosno grupa investitora već su nekoliko puta deblokirali račun kluba, ali su sada zauzeli jasan stav da to više nije moguće i da se sva buduća ulaganja mogu realizirati samo u postupku preoblikovanja kluba i uz dogovor sa svim vjerovnicima, o čemu su se izjasnili i putem pisma namjere."

U priopćenju se dodaje i da klub nastavlja razgovarati sa svim vjerovnicima u vjeri da će sa svima postići dogovor i ističe da takva financijska situacija direktno utječe i na drugi problem, a to su registracija igrača i rezultati na terenu. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.