Klasnić: Borio sam se za život tri puta. Želim dokazati da nitko ne može protiv mene

Foto: Sime Zelic/PIXSELL

HRVATSKA se u Rijeci priprema za Europsko prvenstvo, koje će se od 14. lipnja do 14. srpnja održati u Njemačkoj. Momčad izbornika Zlatka Dalića odigrat će pripremne utakmice sa Sjevernom Makedonijom 3. lipnja u Rijeci i Portugalom 8. lipnja u gostima, a potom je na Euru čeka skupina B sa Španjolskom, Italijom i Albanijom.

Bivši hrvatski reprezentativac, napadač Ivan Klasnić (44), koji danas ima ulogu ambasadora Hrvatskog nogometnog saveza, dao je intervju za Pixsell uoči turnira. Stigao je u Zadar i poručio kako mu je lijepo te ga veseli ugodno vrijeme, za razliku od onoga u Njemačkoj.

"Borio sam se za život, ne jednom, već tri puta"

Među ostalim, govorio je o velikim problemima sa zdravljem, koji uključuju višestruke transplantacije bubrega. Oslabio mu je organizam, nakon čega je zbog virusa ostao bez kose, a igračku karijeru završio je 2013. godine.

"Borio sam se za život, ne jednom, već tri puta. Sigurno moja bolest nije toliko velika, treba se samo pronaći donora kako bi se napravila transplantacija. Moja pozitiva dolazi iz srca, uvijek sam bio takav.

Imam dvije kćeri koje uče od mene, a kad ne bih imao takav stav, ležao bih tužan u krevetu. Ne bih igrao nogomet, a to ne želim. Želim se družiti, igrati nogomet, biti na utakmicama kao ambasador hrvatske reprezentacije. Želim dokazati da nitko ne može protiv mene", rekao je Klasnić.

 

"Grupa je teška, ali vjerujem u ove igrače"

Objasnio je kako je postao ambasador HNS-a. "Jednog dana me Marijan Kustić nazvao preko Ivice Olića. Bili su u Hamburgu, gdje su gledali ždrijeb. Ideja je bila da budem ambasador hrvatske reprezentacije za Euro. Znali su da znam pričati njemački i da poznajem sve stadione u Njemačkoj.

Pravoga su našli, vidjet ćemo hoću li donijeti sreću. Tu sam ako igračima treba razgovor, bit ću tu za mlade igrače. Bit ću na utakmicama i feštama ili ću doći na intervjue u kojima će trebati pričati njemački. Mogu samo reći hvala reprezentaciji što su se za mene odlučili i što mogu biti s njima", poručio je Klasnić.

Također, prognozirao je nastup Hrvatske na Euru: "Grupa je teška, ali vjerujem u ove igrače, vjerujem da će Luka Modrić krenuti, a svi će ići iza njega. Sigurno ćemo proći grupu, to je za nas najteži dio, a onda ćemo vidjeti protiv koga i gdje ćemo igrati."

Klasnić radi kao menadžer

Klasnić danas radi kao menadžer te mu slijedi ljetni prijelazni rok. "Nema tu pritiska. Prvo je bitno da budemo dobri na Euru, onda ćemo vidjeti kakav ćemo posao napraviti. Dođe li pravi igrač, doći će i pravi klub po njega. Ovaj posao je težak, ali vidim pozitivu u tome što me puno ljudi zove za pomoć i savjet", poručio je Klasnić.

Klasnić je s Werderom osvojio Bundesligu i kup

Klasnić je rođen u Hamburgu, a tijekom karijere nastupao je za St. Pauli, Werder, Nantes, Bolton i Mainz. S Werderom je osvojio tri trofeja, a ističe se sezona 2003./2004. u kojoj je klub bio prvak Njemačke i osvajač kupa. Za hrvatsku reprezentaciju je, pak, sakupio 41 nastup i 12 golova.

"U Werderu sam osvojio najveće trofeje, ondje sam imao lijepih sedam godina. Od klinca sam postao pravi igrač i dobio poziv u reprezentaciju. Bremen je bio klub koji me je podignuo i u njemu sam odradio baš dobar period", izjavio je Klasnić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.