Klasnić: Ni najgorem čovjeku ne bih poželio ono što sam ja proživio

Screenshot: HRT

BIVŠI hrvatski reprezentativac Ivan Klasnić najavio je za HTV utakmicu drugog kola skupine B Europskog prvenstva u kojoj će Hrvatska igrati protiv Albanije u Hamburgu. Klasnić je u tom gradu i rođen prije 44 godine, a profesionalnu karijeru započeo je u obližnjem St. Pauliju.

U karijeri je još igrao za Werder, Nantes, Bolton i Mainz, u kojem se 2013. godine oprostio od nogometa. Posebno je pamtljiva sezona 2003./04., kad je s Werderom osvojio dvostruku krunu u Njemačkoj. Za Hrvatsku reprezentaciju odigrao je 41 utakmicu od debija 2004. do povlačenja iz nje 2011. godine. Postigao je 12 golova.

Uspješna karijera i borba s bolešću

Bio je dio postave koja je nastupala na Euru 2004., ali tad nije dobio priliku. Jest četiri godine kasnije na Europskom prvenstvu u Austriji i Švicarskoj, gdje je zabio u utakmici protiv Poljske, a onda i u četvrtfinalu protiv Turske u 119. minuti za 1:0. Riječ je o susretu koji je Hrvatska izgubila poslije penala, nakon što je Semih Sentürk izjednačio u 121. minuti ogleda na stadionu Ernst Happel u Beču. Odigrao je i sve tri utakmice za Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu 2006.

Osim po svojim igrama, Klasnić je poznat i po borbi s bolešću. Na vrhuncu karijere započeli su njegovi problemi s bubrezima. Imao je tri transplantacije.

"Ne bih nikome, pa ni najgorem čovjeku, poželio da mu se dogodi ovo što se meni dogodilo. Teško je bilo, ali imao sam pozitivu u sebi da se vratim nogometu i da pokažem ljudima koji su mislili negativno za mene. I doktorima koji nisu htjeli da igram dalje nogomet, da pokažem i njima da se mogu vratiti i to sam napravio", rekao je Klasnić za HTV.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.