Esport

Klinac je Liverpoolu donio prvi esport pokal u povijesti kluba

Foto: Twitter/FIFA

17-GODIŠNJAK iz Devona koji je ove sezone osvojio tri FUT Champions kupa, FIFA eClub World Cup te je najbolje rangirani FIFA igrač na svijetu, proteklog je vikenda osvojio i premijernu sezonu ePremier Leaguea nastupajući za svoj omiljeni Liverpool. Donovan "F2Tekkz" Hunt s razlogom je najveća FIFA zvijezda na svijetu.

>Evo koliko gameri zapravo vremena provedu igrajući

>Pogledajte kako zabija nabolji igrač FIFA-e 19 na svijetu

Samo dan nakon što je bio osvojio FUT Champions kup u Atlanti u saveznoj državi Georgiji, mladi je F2Tekkz na Anfieldu izborio priliku da bude jedan od dvojice igrača koji će predstavljati Liverpool u ePremier League. Radi se o prvoj sezoni esport lige u organizaciji Premiershipa u kojoj su sudjelovali igrači svih 20 premierligaških klubova. Međutim, od 40 najboljih igrača iz Ujedinjenog Kraljevstva nitko nije bio ni približno dobar kao F2Tekkz, koji je tako nastavio živjeti sezonu iz snova.

Prva sezona ePremier Leaguea se igrala u dvije divizije, PlayStation 4 i Xbox One. Zapravo se radi o dvama zasebnim turnirima s kojih pobjednici igraju finale na obje konzole. F2Tekkz je prvo u finalu za Xbox s 4-3 nadigrao Dioga, igrača Fulhama, a zatim sa 6-2 pregazio KyleLeesea iz Manchester Uniteda i tako Liverpoolu donio pobjedu. Zanimljivo, prva je to premierligaška titula za Liverpool od sezone 1989./1990., pa makar i bila u virtualnom nogometu. Sam F2Tekkz je veliki navijač Liverpoola, što je naslijedio od oca, tako nije skrivao oduševljenje što je svom klubu donio novi pokal.

U nastavku sezone F2Tekkz je praktički favorit na svakom turniru na kojem se pojavi ili ima pravo nastupa. Idući FUT Champions kup je već 5. travnja, a tjedan dana nakon igrat će se i prvo izdanje FIFA eNations Cupa na kojem će igrači iz 20 pozvanih zemalja igrati za prestižnu titulu i bogati nagradni fond. Vrhunac sezone bit će na ljeto FIFA eWorld Cup u Londonu na kojem ćemo vidjeti najbolje igrače iz obiju divizija iz cijelog svijeta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.