Klopp ima novi posao. Počinje 1. siječnja

Foto: EPA

JURGEN KLOPP (57) od 1. siječnja 2025. bit će globalni šef nogometa Red Bulla, objavio je nogometni insajder Florian Plettenberg. Njemački novinar objasnio je kako će Klopp savjetovati sve klubove koji su u vlasništvu Red Bulla, kao što su Leipzig, Salzburg i New York. Pomagat će im u treniranju, razvoju nogometne filozofije, razvoju i dovođenju trenera i igrača i sličnim zadacima.

Klopp je već potpisao dugogodišnji ugovor, u koji je ugradio klauzulu prema kojoj može napustiti svoj novi posao kako bi potencijalno u budućnosti postao izbornik njemačke reprezentacije, koju trenutno vodi Julian Nagelsmann (37), čiji ugovor vrijedi do ljeta 2026. godine.

Klopp odbijao poslove nakon odlaska iz Liverpoola

Podsjetimo, Klopp je ljetos napustio Liverpool u kojem je bio trener od 2015. godine. U tom periodu osvojio je osam trofeja, među kojima je prvi naslov u Premier ligi 2020. te trofej namijenjen pobjedniku Lige prvaka 2019. Do kraja je otišao u svim natjecanjima u kojima je sudjelovao, osim u Europa ligi u kojoj je finale izgubio od Seville.

Odlazak iz Liverpoola objasnio je prevelikim umorom od nogometa, zbog kojeg je najavio odmor. Među ostalim, povezivalo ga se s povratkom u Borussiju Dortmund, s kojom je osvojio pet trofeja, i reprezentacijom Sjedinjenih Američkih Država. Odbio je sve poslove do ovoga u Red Bullu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.